Red Bull Ford?

Ford er måske på vej tilbage til Formel 1 med Red Bull som partner fra 2026. Chefen for Ford Performance, Mark Rushbrook, kommer med bemærkelsesmæssige rosende udtalelser om Formel 1.

Red Bull RB18 . Copyright Red Bull

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/1 2023 klokken 14:01

Formel 1 kan igen blive interessant for Ford - måske allerede fra 2026.

Det antyder mark Rushbrook, der er chef for Ford Performance i et interview med motorsport.com. Årsagen bag Fords fornyede interesse i motorsportens kongeklasse er Formel 1’s stigende popularitet i især USA.

"Formel 1 står stærkt og er i vækst, både i USA og globalt set,” udtaler Rushbrook.

Podieceremoni MiamiPodieceremoni Miami
Copyright Red Bull - Chris Graythen/Getty Images


Og med eventuelle nye amerikanske mærker som Cadillac og den tyske konkurrent Audi i Formel 1 fra 2026, ville det være dumt, hvis Ford ikke benyttede sig af muligheden for at få en fod indenfor, udtaler Rushbrook.

En anden væsentlig faktor for Fords fornyede interesse i Formel 1 er omstillingen til bæredygtige brændstoffer fra 2026 – hvilket har været en faktor, som også er blevet nævnt af Audi og Cadillac som værende vigtig for deres interesse i Formel 1.

Ifølge de seneste rygter har Ford og Red Bull allerede indgået en eller anden form for aftale, når det nye motorreglement træder i kraft i 2026.

Red Bull er fortsat på udkig efter en ny motorparter til 2026, især efter aftalen med Porsche gik i vasken i sidste øjeblik.

Det ventes ikke, at Honda vil fortsætte med at levere udgaver af sine motorer til Red Bull, da Honda leger med idéen om at vende tilbage til Formel 1 som en uafhængig motorleverandør.

Tyrkiets Grand Prix 2021. Red Bull med specialbemaling som hyldest til HondaTyrkiets Grand Prix 2021. Red Bull med specialbemaling som hyldest til Honda
Copyright Red Bull Contentpool


Ford har senest været repræsenteret i Formel 1 fra 2000 til 2004 med Jaguar-teamet, og desuden har Ford solgt Cosworth-motorerne. I de senere år har Ford hovedsageligt koncentreret sig om rally og diverse andre løbsserier.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Opbrud hos Mercedes Webber advarer konkurenterne »