Krav om Helmut Markos fyring vokser

Red Bulls Helmut Marko er kommet ud i et mediestormvejr på grund af nogle uheldige bemærkninger om mexicanere. Får Helmut Marko sparket på samme måde som Juri Vips?

Helmut Marko (tv) og Christian Horner . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 12/9 2023 klokken 16:09

Et tilsyneladende almindeligt interview, hvor Helmut Marko udtalte sig rosende om Sergio Perez på den østrigske tv-kanal ServusTV, har udviklet sig til lidt af et mareridt for Red Bull:

Helmut Marko fortalte om Sergio Perez: ”Han er sydamerikaner. Han kan ikke koncentrere sig så godt som en Verstappen eller Sebastian Vettel.“

Saudi Arabiens Grand Prix 2023. Sejr til Sergio Perez. PodietSaudi Arabiens Grand Prix 2023. Sejr til Sergio Perez. Podiet
Copyright Red Bull Contentpool


Det fik flere F1-fans til tasterne, der opfattede Helmut Markos udtalelse som stigmatiserende, bl.a. RBRDaily, som er en side, der administreres af Red Bull-fans, gik ud med en erklæring på mediet X, tidligere Twitter, der bl.a. lød:

“Som administratorer af RBR Daily fordømmer vi på det kraftigste Helmut Markos seneste racistiske og xenofobiske udtalelser om Checo. Sådanne kommentarer vil ikke blive tolereret.”

Helmut Marko har senere været ude og undskylde for sine kommentarer, men skaden var allerede sket.

Flere kommentatorer opfordrer indirekte Red Bull til at fyre Helmut Marko, bl.a. det tyske medie Der Westen, der peger på, at Red Bull tilbage i 2022 fyrede juniorkøreren Juri Vips for at være kommet med en halvracistisk kommentar under et livestream af et videospil.

Jüri Vips.Jüri Vips.
Copyright Red Bull Contentpool


Dengang erklærede Red Bull, at de havde en nultolerance over for racisme i alle dens former.

Christian Horner forventes at udtale sig op til denne uges Formel 1-løb i Singapore.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Zhou øjner forlængelse Ricciardo tilbage i paddock »