Ny reservekører skandale på vej

Mange husker striden om Oscar Piastri, hvor den unge Renault Junior-kører røg i åben strid, mellem Alpine og McLaren, som endte med at McLaren fik ham i deres bil. Denne gang er det McLaren der er i modvind, med Indy Car mester Alex Palou.

Tysklands Grand Prix 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/9 2023 klokken 09:09

Efter striden omkring Piastri, var der stor enighed i paddock om, at man skulle gøre alt hvad men kunne, for at undgå lignende hændelser i fremtiden, så der var mere respekt omkring det hold, der har betalt for at få et talent frem.

Men den besked lader ikke til at være nået over til USA, hvor Alex Palou som McLaren Junior, netop hart vundet Indy Car mesterskabet.

Alex Palou er tilknyttet McLarens Formel 1 hold, som reservekører, hvilket betyder, at han med mesterskabet sikret, er forpligtet til at være med holdet i Singapore, så han til enhver tid, kan være klar til at sætte sig i en af deres racere, skulle der ske noget med en af de to faste kørere.

Men sådan ser det ikke ud til at blive.

McLaren Chef, Zak Brown, har meldt ud, at de har bedt Palou om at møde op i Singapore, men at han har valgt ikke at besvare den henvendelse.

McLaren har ikke meldt sig klar til at give Palou et Formel 1 sæde, men har, som en del af deres udviklingsprogram, tilbudt ham et sæde på deres Indycar hold, for at få ham endnu tættere på holdet.

Det har Palou så afslået, hvilket har medført kold luft mellem parterne, og nu altså angiveligt også udeblivelse fra Singapores Grand Prix.

"Vi forventer ikke at se Palou i Singapore, som han ellers er blevet bedt om at være," udtaler Brown.

"Heldigvis har vi andre muligheder for at få en reservekøer med, hvilket vi vil benytte os af," tilføjede han.

McLaren havde planer om at give Palou endnu en FP1 tur, senere på sæsonen, men det lader til at være aflyst, samtidig bekræftes det, at man vil hyrer endnu en reserve til holdet, som rygter siger vil være Mick Schumacher, der således vil være reserve for to hold, med Mercedes som det andet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Er Stroll for dyr? HAAS B »