Hvornår kan Verstappen kalde sig verdensmester 2023?

Der er ikke mange der er i tvivl om, at Max Verstappen er godt på vej mod sin 3. verdensmesterskabs titel, allerede i år, men hvornår kan han tidligst, med sikkerhed kalde sig verdensmester 2023? Det har vi lidt matematik over her.

Japans Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/9 2023 klokken 15:09

Hvis man spiller på, at Max Verstappen ikke bliver Formel 1 verdensmester i 2023, kan man helt sikkert få nogle særdeles gode odds, men man kan helt sikkert også forvente at miste sine penge.

Inden weekendens Grand Prix i Singapore, er der maksimalt 232 point til rådighed, som er fordelt over 8 løb og 3 sprintløb.

Hvert Grand Prix kan udløse maksimalt 26 point. 25 for en sejr og 1 ekstra for hurtigste omgang.

Hvert Sprintløb giver maksimalt 8 point.

Nummer 2 i kampen om mesterskabet, er Sergio Perez, der har 219 point på kontoen, mens Max Verstappen er noteret for hele 364 point, hvilket efterlader Verstappen med et forspring på 145 point.

Skulle Verstappen vinde igen i Singapore, mens Perez udgår, vil forspringet rykke op på 171 point, hvilket stadig ikke er nok til at sikre sig titlen, da der fortsat er 206 point at tage fra.

Det betyder, at Verstappen, som i sidste sæson, tidligst kan sikre sig sejren i Japan, skulle alt flaske sig for den flyvende hollænder, da der her maksimalt er 180 point tilbage.

Når de kommer til Qatar, er der 146 point tilbage at kører om, hvilket er kun et point fra det som forskellen på det to er nu, hvilket igen betyder, at skulle de to dele point over de kommende to løb, vil Verstappen med meget stor sandsynlighed kunne kalde sig verdensmester efter løbet her.

Hvis Max Verstappen vinder de kommende løb, med Sergio Perez på andenpladsen og med hurtigste omgang, samtidig med at Verstappen også vinder sprintløbet i Qatar foran Perez, bliver Verstappen verdensmester tidligst efter løbet i Austin USA.

Så uanset hvor suveræn Max Verstappen virker, skal der falde meget hans vej, hvis han snart skal kunne kalde sig verdensmester 2023.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« HAAS B Zhou øjner forlængelse »