Vild kørerforvirring hos Alpine

Alpine har åbenbart svært ved at finde en ny kører, efter Fernando Alonso meddelte, at han skifter fra Alpine til Aston Martin. Oscar Piastri blev som ventet annonceret af Alpine den 2. august – men Piastri selv modsiger nu Alpine.

Fernando Alonso. Portugals GP 2021 . Copyright Alpine F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/8 2022 klokken 20:08

Alpines kørerudmelding i dag kan få selv Ferraris strategi-team til at se nogenlunde hæderligt ud:

Alpine bekendtgjorde australieren Oscar Piastri som deres nye kører i 2023, hvilket måske ikke var den store overraskelse for de fleste Formel 1-fans.

Ungarns Grand Prix 2021. Esteban Ocon vinder løbetUngarns Grand Prix 2021. Esteban Ocon vinder løbet
Copyright Alpine F1


Men blot to timer efter Alpines pressemeddelelse modsiger Piastri udmeldingen på de sociale medier og skriver:

”Jeg kan forstå, at Alpine F1, uden min accept, har udsendt en pressemeddelelse i eftermiddags om, at jeg skal køre for dem næste år. Dette er forkert, og jeg har ikke underskrevet en kontrakt med Alpine for 2023. Jeg kommer ikke til at køre for Alpine næste år.”

Wow – hvad sker der lige?

Selv om Oscar Piastri har været handlet som en af de bedste bud på en kommende Alpine-kører, så var pressemeddelelsen fra Alpine tidligere på eftermiddagen alligevel lidt bemærkelsesværdig:

Normalt kommer køreren også til orde, når denne præsenteres som ny kører, men i Alpines pressemeddelelse er det kun teamchefen Otmar Szafnauer, der udtaler sig.

Men hvorfor afviser Oscar Piastri at ville køre for Alpine næste år, nu hvor der er så få sæder tilbage?

Hvis man skal tro meget løse rygter i F1-paddocken, så udløb Alpines option på Piastri den 31. juli, altså en dag efter, at Fernando Alonso overraskende nok forlod Alpine.

Fernando Alonso. Portugals GP 2021Fernando Alonso. Portugals GP 2021
Copyright Alpine F1


Dermed er australieren mere fri til at bestemme sin egen skæbne i Formel 1.

Og rygterne går på, at australieren allerede er blevet enige med McLaren om, at han skal erstatte landsmanden Daniel Ricciardo fra 2023 – men det skal understreges, at der er tale om meget løse rygter.

Det virker imidlertid underligt, at Piastri så demonstrativt og endegyldigt undsiger Alpines pressemeddelelse – mon ikke han har en anden aftale med et andet F1-team i baghånden?

Tiden vil vise det, men i øjeblikket står kommunikationsafdelingen hos Alpine tilbage som en flok klovne uden en fast kører for 2023.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alpine vidste intet om Alonsos farvel Officielt: Williams forlænger med Albon »