Breaking: Alonso til Aston Martin i 2023

Aston Martin har tegnet en flerårig kontrakt med eksverdensmesteren Fernando Alonso.

Østrigs Grand Prix 2021 . Copyright Alpine F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/8 2022 klokken 10:08

Aston Martin har netop meddelt, at teamet har tegnet en flerårig kontrakt med Fernando Alonso. Kontrakten træder i kraft ved starten af 2023-sæsonen.

Dermed forlader Alonso Alpine F1 og erstatter den anden eksverdensmester, Sebastian Vettel, som for få dage siden oplyste, at han stopper sin Formel 1-karriere med udgangen af indeværende sæson.

Alonsos skifte kommer som lidt af en overraskelse, idet spanieren op til weekendens grandprix i Ungarn netop udtalte til medier, han var i tæt dialog med sit nuværende team, Alpine, om udformningen af strategien for de kommende år.Ifølge pressemeddelelsen giver Alonso klare grunde til skiftet.

“Jeg har kendt Lawrence og Lance i mange år, og det er meget tydeligt, at de har ambitionen og passionen til at få succes i Formel 1. Jeg har set, hvordan teamet systematisk har tiltrukket fantastiske mennesker med stærk baggrund, og jeg er blevet opmærksom på det store engagement i de nye faciliteter og ressourcer i Silverstone."

"Ingen i Formel 1 i dag viser en større vision og absolut forpligtelse til at vinde, og det gør det til en rigtig spændende mulighed for mig. Jeg har stadig sulten og ambitionen om at kæmpe for at være i front," lyder det fra spanieren.

StrollLawrence Stroll (th) og sønnike (tv)
Copyright Aston Martin


Aston Martin ejes af Lawrence Stroll, som i 2019 købte Racing Point og året efter omdøbte det til Aston Martin. Stroll er i forvejen hovedaktionær i den engelske sportsvognsfabrik.

Siden meddelelsen om Vettels pensionering har der været flere bud på afløseren, og de fleste medier har peget på Mick Schumacher, men Aston Martin vægter erfaring over ungdom.

Alonso kommer til at danne makkerskab med ejerens søn, Lance Stroll, som næppe bliver erstattet, så længe teamet ejes af faren.

Til gengæld åbner Alonsos skifte mulighed for at Alpines test- og reservekører Oscar Piastri får det ledige sæde i det franske team. Den del af aftalen følger vi naturligvis op på.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ungarns GP: Løbsresumé - Sejr til Verstappen BMF1's Power Rating: Ungarns GP »