Alpine vidste intet om Alonsos farvel

Det kom som en stor overraskelse for det fleste, at Fernando Alonso har valgt at skifte sin Alpine-racer ud med en Aston Martin næste sæson. Alpine Otmar Szafnauer hørte om spaniernes skifte i en pressemeddelelse.

En glad Fernando Alonso på tredjepladsen i Qatars GP 2021 . Copyright Alpine F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/8 2022 klokken 17:08

Intern kommunikation i et firma er altafgørende, hvis man vil have succes i erhvervslivet.

Det gælder også inden for Formel 1, men meget tyder på, at der ikke var videre god kommunikation mellem Fernando Alonso og Alpine-teamet.

Alpines teamchef Otmar Szafnauer indrømmer over for motorsport.com, at han hørte om Alonsos skifte til Aston Martin for første gang i den officielle pressemeddelelse fra netop Aston Martin.

Det skal ses i lyset af, at Fernando Alonso efter Sebastians Vettels udmelding om at stoppe i Formel 1 ved udgangen af denne sæson ellers udtalte, at Alpine var hans topprioritet for næste sæson.

Sebastian Vettel og Otmar Szafnauer (th)Sebastian Vettel og Otmar Szafnauer (th)
Copyright Aston Martin


Otmar Szafnauer fortæller lidt om forløbet i forhandlingerne med Alonso:

“Der var kun et par mindre punkter, der skulle forhandles om, og han [Alonso] fortalte, at hans advokat ville kontakte os. Det troede jeg på.”

“Og derefter, før han gik, aftalte jeg med ham, at vi snart skulle til at skrive under. Og han sagde: ‘Ja, du behøver ikke være bekymret, jeg har ikke skrevet under hos andre.’”

Men det var måske en sandhed med modifikationer fra Alonsos side...

Dermed får Lance Stroll den dobbelte F1-verdensmester Alonso som teamkammerat næste, mens Alpine skal på udkig efter en ny kører.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari: Vi var ikke hurtige nok Vild kørerforvirring hos Alpine »