Uro hos Mercedes efter chef-flugt til Red Bull

Red Bull har slået en klo i Mercedes’ erfarne tekniske direktør, Ben Hodgkinson, og nu frygter fabrikken, at flere dygtige hjerner følger med.

Max Verstappen foran Lewis Hamilton. Bahrains GP 2021. . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/4 2021 klokken 20:04

Fra næste år overtager Red Bull Hondas Formel 1 motordivision, som frem over kommer til at bære navnet Red Bull Powertrains. Af samme årsag er energidrikproducenten på udkig efter de skarpestes knive i skuffen.

Red Bulls teamchef, Christian Horner, kunne i år oplyse, at fabrikkens aftale om overtagelse af motorfabrikken står over for den største enkeltinvestering i teamets F1-historie, som startede i 2005.

Ved samme lejlighed annoncerede Horner, at Red Bull har indgået kontrakt med Ben Hodgkinson, teknisk direktør hos Mercedes og ingeniør for adskillige verdensmestre. I øvrigt oplyste Red Bull-chefen også, at han er på udkig efter de dygtigste ingeniører på markedet.

Annonceringen har skabt en del uro på direktionsgangene hos Mercedes, som nu har sendt Hodgkinson hjem til familien med fuld løn. Der er ikke råd til at miste vigtige hemmeligheder til øjeblikkets største konkurrent i Formel 1.

Christian Horner er på udkig efter dygtige ingeniører.Christian Horner er på udkig efter dygtige ingeniører.
Copyright BMF1


Hodgkinson har tilsyneladende ikke følt sig arbejdsløs under sin hjemsendelse. Således forlyder det ifølge italienske Corriere dello Sport, at den nu forhenværende tekniske direktør går målrettet efter at få flere ansatte hos Mercedes med til Red Bull.

“Red Bull er i stand til at få adgang til vigtige hemmeligheder,” hedder det i den italienske avis, der tilføjer, at Hodgkinson er den første person, der forlader Mercedes motordivision for et rivaliserende team.

“Frygten er faktisk, at andre værdifulde teknikere kan blive kontaktet af Red Bull og acceptere bedre økonomiske tilbud, og dette endda uden at de behøver at rode unødvendigt op i deres liv (med flytning, red.), da de stadig vil have base i England.”

Foruden afvikling af den nye F1-sæson er samtlige teams også stærkt fokuserede på udvikling af bilerne til 2022, hvor et helt nyt regulativ træder i kraft. De næste måneder vil vise, hvor mange direktører og ingeniører, der vil skifte rundt imellem teamene som følge af ændringerne.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mazepin: Ingen panik Budgetloftet giver hovedpine »