Mazepin: Ingen panik

Nikita Mazepin regner med at blive mange år i Formel 1 - også selv om Formel 1 er hårdere, end han lige umiddelbart regnede med. Der var fremgang at spore på Imola, mener Mazepin.

Nikita Mazepin. Bahrains GP 2021. . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 25/4 2021 klokken 12:04

Gradvis fremgang og en systematisk tilgang til Formel 1 – det er Mazepins plan for at forbedre sig i Formel 1.

I et interview med den russiske udgave af motorsport.com udtaler russeren, at det var en stor fremgang, at han nåede at køre hele løbet på Imola, for Formel 1 er overraskende hårdt for den unge russer:

”Indtil videre har Formel 1 været anstrengende for mig. Jeg er godt klar over, at det er svært at være med, men de to kvalifikationer, som jeg har kørt, har været katastrofer. Man har ikke så meget tid, og man skal nå en masse.”

Derfor mener Mazepin, at det vigtigste lige nu er at lære: ”Og jeg kan fornemme, at jeg forbedrer mig gradvist, selv om jeg stadig har meget arbejde foran mig. Sammenlignet med de andre løbsserier, som jeg har kørt i, så er Formel 1 noget helt andet. Og det kræver meget af dig.”

”Desuden er jeg sikker på, at jeg kommer til at være i Formel 1 som minimum i et par år endnu, så derfor går jeg ikke i panik. Hvis jeg vælger en for aggressiv tilgang under denne proces, kan jeg tabe en hel masse – så derfor vil jeg gå systematisk til værks og forbedre mine tider gradvist. Jeg bliver nødt til at fokusere på den gradvise forbedring og have en systematisk tilgang, så det gør jeg nu.”

Haas VF-21Haas VF-21
Copyright Haas F1


Nikita Mazepin har haft en svær start på sin F1-karriere: Han er blevet en running joke på de sociale medier som ”Mazespin” takket være sine mange snurreture. Selv det officielle F1 kom til at skrive ”Mazespin” i stedet for ”Mazepin”, efter hans afkørsel til sidst i den frie træning på Imola – det blev dog hurtigt rettet. De russiske medier var ikke begejstrede.

Desuden endte han suverænt sidst på Imola efter sin teamkammerat Mick Schumacher og nåede at irritere Alfa Romeo-køreren Antonio Giovinazzi under kvalifikationen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 3 år mere til Suzuka Uro hos Mercedes efter chef-flugt til Red Bull »