“Verstappen ville smadre Hamilton”

Tidligere Formel 1-kørere er ofte ret klare i deres udmeldinger. Det gælder også den tredobbelte verdensmester Nelson Piquet.

Max Verstappen foran Lewis Hamilton. Bahrains GP 2021. . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/4 2021 klokken 14:04

Hvis man spørger F1-verdensmesteren fra 1981, 1983 og 1987, er der ingen tvivl om det reelle styrkeforhold i dagens Formel 1. Hvis Max Verstappen sad i en Mercedes, ville Lewis Hamilton have store problemer.

”Det er ikke fordi, Hamilton ikke er god. Men han har en ringere kører ved sin side (Valtteri Bottas, red.), og den forrige (Nico Rosberg, red.) var endnu værre,” lød det åbenhjertigt fra Piquet i et interview med den brasilianske del af Motorsport.com.

”Først og fremmest må vi huske, at F1 er en kategori med forskellige biler, så det er meget vanskeligt at lave en direkte sammenligning mellem to kørere, hvis de ikke er i samme team.”

”Men hvis Max kørte for Mercedes, er jeg sikker på, at han ville smadre Hamilton,” fortsatte brasilianeren, hvorefter han begrundede sin udtalelse.

Lewis Hamilton vinder foran Max Verstappen. Bahrains GP 2021.Lewis Hamilton vinder foran Max Verstappen. Bahrains GP 2021.
Copyright Mercedes AMG


”Max er mere aggressiv. Han laver måske oftere fejl på grund af sin aggressivitet, men efter min mening er han bedre end Hamilton.”

"Det er for let for Hamilton at vinde det hele med Bottas ved sin side som andenkører,” fortsatte eksverdensmesteren, der sammenlignede scenariet, som Hamilton står over for lige nu, med det, som han selv oplevede hos Williams i 1980'erne.

”Det minder om Mansell og mig selv i Williams med de andre kørere langt bagefter,” forklarede han.

Giv mig Bottas' bil. Spaniens Grand Prix 2020. Max Verstappen fejrer andenpladsen med teametGiv mig Bottas' bil. Spaniens Grand Prix 2020. Max Verstappen fejrer andenpladsen med teamet
Copyright Red Bull Contentpool


”Jeg vandt 1987-mesterskabet, og kørte ikke som før, på grund af ulykken i begyndelsen af ​​året (i Tamburello under kvalifikationen på Imola) og derefter havde problemer med at se skarpt på banen. Men jeg vandt mesterskabet med lidt held. Jeg skulle have vundet i 1986, men vandt i 1987.”

”Men det var så let. Bilen var langt bedre end de andre. Og i de seneste år er Mercedes langt bedre end de andre… Rosberg vandt (mesterskabet i 2016, red.), fordi det var et år, hvor Hamilton havde crashes og DNF’er,” lød det fra Piquet.

En nuance til indholdet i interviewet er, at Verstappen er kæreste med Piquets datter, Kelly Piquet, som overtog den brasilianske model, efter at hun havde fyret russeren Daniil Kvyat.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Honda ultra tæt på Mercedes Hvordan klarede de 3 F1-debutanter sig? »