Mazepin mister masser af penge

Formel 1 er dyrt – selv for en russisk oligark med vane for at smide penge ud til højre og venstre som en gyllespreder på anabolske steroider: Nikita Mazepins far har fået barberet en pæn del af formuen.

Haas VF-21. . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 22/4 2021 klokken 21:04

Dmitri Mazepin (russisk: Дмитрий Мазепин), der er far til Nikita Mazepin, er ikke længere milliardær målt i dollars. Det skriver den russiske udgave af motorsport.com.

I øjeblikket er Dmitri Mazepin og dennes kunstgødningsfirma Uralkali (russisk: Уралкалий) god for godt 800 millioner dollars. Det rækker til en 151. plads blandt de rigeste russere.

Men her skal man lige huske, at Mazepins formue er blevet fire gange mindre siden 2013. I løbet af otte år er Dmitri Mazepin gået fra at være 3,2 milliarder dollars værd til nu blot de føromtalte 800 millioner dollars.

Nikita Mazepin. Bahrains GP 2021.Nikita Mazepin. Bahrains GP 2021.
Copyright Haas F1


Det betyder, at Mazepin senior har ca. 4 gange mindre på bogen end Lawrence Stroll, der som bekendt er far til Lance Stroll og ejer af Aston Martin-teamet.

Mazepins kunstgødningsfirma, Uralkali, skulle ifølge flere kilder skyde ca. 20 millioner dollars i Haas-teamet hvert år – eller i det mindste have lovet at gøre det.

Haas har tidligere haft ubehagelige overraskelser med en relativt labil sponsor, nemlig Rich Energy i 2019.

Tiden må vise, om russisk kunstgødning giver Haas mere energi end Rich Energy.

Rich HAASRich HAAS
Copyright Rich Energy

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« “Verstappen er klart hurtigere end Hamilton” 3 år mere til Suzuka »