3 år mere til Suzuka

Japan er et af de lande, der har de mest engagerede Formel 1-fans. Det har Formel 1 belønnet dem ved at forlænge aftalen med Suzuka banen i tre år.

Japans Grand Prix 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/4 2021 klokken 10:04

For år siden, skiftede man mellem de to japanske Formel 1-baner, Suzuka og Fuji, men selvom sidsnævnte på mange måder er en superbane til Formel 1, giver lokationen af banen, lige op og ned af det mægtige Fuji-bjerg, store vejrmæssige udfordringer.

Det fik Formel 1 til at droppe den skiftende afvikling af det japanske Grand Prix mellem de to baner, så det nu udelukkende blever afviklet på Suzuka, der er meget bedre placeret i forhold til det ofte hårde vejr i Japan.

Sidst der blev kørt på banen, i 2019, blev Formel 1-feltet dog udfordret af en voldsom tyfon, som betød, at lørdagens træning og kvalifikation blev aflyst.

Nu har Formel 1 så officielt besluttet at forlænge med banen i yderligere 3 år, så de nu har rettigheden til og med 2024.

Japans Grand Prix 2019. Red Bull stemningsbilleder torsdagJapans Grand Prix 2019. Red Bull stemningsbilleder torsdag
Copyright Red Bull Contentpool

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mazepin mister masser af penge Mazepin: Ingen panik »