Vitale dele udskiftet på Verstappens bil

Efter kvalifikationen til Ungarns Grand Prix har teamet konstateret potentielt fejlbehæftede dele på Verstappens Red Bull-racer.

Max Verstappen. Steiermarks GP 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/8 2021 klokken 13:08

Som bekendt sluttede det hele for Max Verstappen allerede på første omgang af Englands Grand Prix, hvor Red Bull-køreren røg til tælling i den engelske dækbarriere efter et sammenstød med Lewis Hamilton.

Nu viser det sig, at mødet med barrieren muligvis har givet potentielle skader på vitale dele af hollænderens bil, og af samme årsag har Hondas ingeniører derfor valgt at udskifte disse.

Honda Racing oplyser på Twitter, at et problem med Red Bull'racerens 'power unit' (PU) måske har udviklet sig yderligere over denne weekend.

"Vi har derfor udskiftet den med en ny PU med samme specifikationer," lyder det fra Honda.

Ungarns Grand Prix 2021. Max Verstappen vil lytte intenst til sin racerUngarns Grand Prix 2021. Max Verstappen vil lytte intenst til sin racer
Copyright Red Bull Contentpool


"I henhold til regulativet er det tilladt, at Max starter fra tredje position uden at modtage straf."

Og helt korrekt er det ifølge regulativet tilladt at udskifte ICE (forbrændingsmotoren), turbo, MGU-H (varmeenergienheden), MGU-K (den kinæstetiske enhed) samt ændre på udstødningssystemet, hvis det alt sammen sker med identiske komponenter, mens bilen står i 'parc ferme'.

Man kan forestille sig, at Max Verstappen lytter intenst til sin racer under installationsomgang, som starter på Hungaroring i dag søndag kl. 15:00.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ungarns GP - Kvalifikationen LIVE: Hamilton på pol Ungarns GP; løbsresumé: Ocon vinder en fantastisk »