Red Bull afvises konsekvent af FIA

Red Bull fik som ventet ikke held med deres forsøg på at få frataget Hamilton sejren på Silverstone efter kollisionen med Verstappen. Ordlyden i begrundelsen for at afvise Red Bulls protest er i sig selv opsigtsvækkende.

Michael Masi . Copyright formula 1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 29/7 2021 klokken 21:07

Red Bull havde gerne set Lewis Hamilton straffet endnu hårdere end de 10 sekunders straf, han fik for kollisionen med Max Verstappen på Silverstone.

Men det kommer ikke til at ske.

FIA og Michael Masi har klart afvist Red Bulls ønske om hårdere straf til Hamilton, men ordlyden i begrundelsen er i sig selv interessant:

FIA skriver nemlig i litra b) første sætning i begrundelsen, at de ”beviser”, som Red Bull angiveligt havde mod Hamilton, ”ikke var blevet opdaget”, men fabrikeret med henblik på ansøgningen om at genoptage sagen.”

Med andre ord beskylder FIA Red Bull for blot at have opfundet de nye anklager eller beviser mod Hamilton.

Englands Grand Prix 2021. Lewis Hamilton vinder trods kollision med Verstappen og 10s strafEnglands Grand Prix 2021. Lewis Hamilton vinder trods kollision med Verstappen og 10s straf
Copyright Mercedes AMG


Ordlyden i FIA’s begundelse tager en uventet hård drejning i litra b), tredje sætning, som umiddelbart er lidt svær at blive klog på:

“Løbsstewards bemærker - med en vis bekymring - visse anklager, som blev fremsat i teamets [Red Bulls] ovennævnte brev.

Sådanne anklager kan eller kan ikke være relevante for løbsstewards, såfremt anmodningen om at genoptage sagen var blevet accepteret. Løbsstewards kunne have behandlet disse anklager direkte i enhver afgørelse, som ville følge deraf. Anmodningen om at genoptage sagen er blevet afvist, og løbsstewards vil ikke kommentere disse anklager.”

Øh, say what...?

Hvad skyldes FIA's "bekymring" helt præcist, og hvilke anklager er der tale om?

Formuleringen i FIA’s begrundelse lader forstå, at Red Bull må have fremsat meget alvorlige anklager mod enten Hamilton, Mercedes eller måske endda FIA, som de enten ikke har kunnet bevise, ikke har været tilstrækkeligt relevante eller som har været for langt ude.

Men vi ved det ikke.

Dermed har dramaet om kollisionen mellem Verstappen og Hamilton indtil videre fået en lidt uforløst officiel afslutning – men det fortsætter på banen og mellem teamcheferne.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ungarns GP: Løbsoptakt Lad os nu komme videre »