Redder Mercedes Mick Schumacher?

Mick Schumacher har i dag officielt fået sparket af Haas og blevet erstattet af Nico Hülkenberg. Men Mercedes-chefen Toto Wolff menes at stå klar med F1-redningskransen, og det er der en helt bestemt grund til.

Eifels Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 17/11 2022 klokken 12:11

Mick Schumacher er som bekendt færdig hos Haas – men måske ikke i Formel 1 helt endnu.

Tyske Auto Bild mener at vide, at Mercedes skulle være meget interesseret i at hente Mick Schumacher til det tyske team som reservekører.

Auto Bild hævder, at Mick Schumacher allerede blev kontaktet i sommers og fik tilbudt rollen som reservekører i 2023.

Emilia Romagnas GP 2022. Mick SchumacherEmilia Romagnas GP 2022. Mick Schumacher
Copyright Haas F1


„Jeg ved ikke, hvordan det fortsætter med Mick og Haas“, citeres teamchef Toto Wolff for at have sagt sidste søndag, altså før Haas’ officielle fyring af Schumacher i dag. „Men jeg vil ikke gøre nogen hemmelighed ud af, at familien Schumacher hører til Mercedes, og at vi er meget glade for Mick.“

Mick Schumacher ville dermed også bruge sin tid på at lære processerne i et topteam at kende og lære fra Lewis Hamilton.

Schumacher ville ikke være den første Formel 1-kører, der hat måtte tage en pause. Både Fernando Alonso og Felipe Massa blev sat på pause som testkører af hhv. Renault og Ferrari, før deres karriere for alvor tog fart.

Desuden startede og sluttede Micks far, Michael Schumacher, sin motorsportskarriere hos Mercedes. Og det faktum vil marketingafdelingen hos Mercedes helt sikkert kunne bruge i fremtiden.

Michael Schumacher USAs GP 2012Michael Schumacher USAs GP 2012
Copyright Mercedes AMG


Realistisk set har Mick Schumacher dog ikke chancer på at få et fast sæde hos Mercedes: George Russell har netop vundet sit første grandprix, og Lewis Hamilton ser ikke ud til at ville lægge kørehandskerne på hylden lige foreløbigt.

En anden mulighed er, at Mick Schumacher kommer til Sauber-Audi, når den konstellation reelt ser dagens lys i 2024, selv om Audi officielt først er med fra 2026.

Audi er meget opsat på at ville have en tysk kører i deres team, men det vides dog ikke, om Audi må være med til at bestemme kørerne allerede fra 2024.

Audi er nu en del af Sauber MotorsportAudi er nu en del af Sauber Motorsport
Copyright Audi AG


Guanyou Zhou og Valtteri Bottas kører begge for Sauber (under navnet Alfa Romeo indtil udgangen af 2023) i 2023, og Sauber kan se sig om efter nye kørere fra 2024.

Her regnes Mick Schumacher også for at være en kandidat.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari afviser rygter om Binotto-fyring Monaco-ulykke var ikke med vilje »