Schumacher ude - Hulken inde

Det forventes, at Haas' teamchef Günther Steiner i denne uge offentliggør Nico Hülkenberg som ny teamkammerat til Kevin Magnussen.

Hülkenberg . Copyright Aston Martin

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/11 2022 klokken 14:11

Vi har tidligere skrevet, at mange faktorer peger på, at Mick Schumacher får en fyreseddel efter Abu Dhabi og at enten Antonio Giovinazzi eller Nico Hülkenberg bliver ny teamkammerat til Kevin Magnussen.

For Giovinazzis vedkommende ødelagde han tilsynelandende sine egne chancer, da han i sin rolle som ansøger til Schumachers sæde smadrede Haas-raceren under 2. træning til USAs Grand Prix.

Uheldet styrkede ikke italienerens kandidatur, da omkostningerne til reparationen var temmelig store for det lille, private Haas-team, som i forvejen har haft en del haverier med Mick Schumacher som ophav.

Dermed styrkede den anden varme kandidat, Nico Hülkenberg, sig til stillingen som Schumachers afløser, og fra den varmeste kilde, Steiner selv, lyder det nu, at beslutningen om det ledige sæde allerede er truffet.

Det skriver bl.a. flere tyske og engelske medier, herunder Motorsport.com, Motorsport-Total.com og Sport1.

"Forvent meddelelsen engang i næste uge," sagde teamchefen til flere medier i Sao Paolo i forbindelse med Brasiliens grandprix-weekend.

"Jeg fortæller ikke hvilken dag, for så venter alle på den dag. Den kommer i næste uge."

Nico Hülkenberg i Aston Martin i BahrainNico Hülkenberg i Aston Martin i Bahrain
Copyright Aston Martin


"Vi er bare ved at afklare nogle detaljer, hvordan skal vi gøre, og hvad vi skal gøre," fortsatte han.

Hülkenbergs comeback vil være bemærkelsesværdigt. Således optrådte den 35-årige kører i sin sidste med Renault tilbage i 2019. I 2020 var han vikar hos det daværende Racing Point (nu Aston Martin) som reservekører, selvom den ene start blev til en ikke-start på grund af et teknisk problem med bilen.

Selv siger Hulken om rygterne: "Jeg er fuldstændig afslappet og åben omkring det. Jeg har haft mange, mange gode år med løb. Hvis der kommer mere, er det dejligt. Men det er ikke sådan, at mit liv stopper uden det."

Livet i F1 er ikke stoppet for Hülkenberg, der stadig er tilknyttet Aston Martin som reservekører samtidig med jobbet som medkommentator hos østrigske ServusTV.

Nyheden opdateres...

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Straf til Ricciardo BMF1.dk’s Power Rating: Brasiliens GP »