Mazepin: Mick har en unfair fordel

Portugals F1-grandprix bliver en udfordring for den unge russiske F1-kører i mere end én henseende: Han kender kun banen fra computerspil, som stort set alle kan købe, mens Mick er mere ”privilegeret”.

Mick Schumacher kører for Haas F1 i 2021 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/4 2021 klokken 09:04

Det er afgørende vigtigt at kunne forberede sig optimalt til løb på baner, som man ikke har kørt på før.

Nikita Mazepin kender ikke banen i Portemao, og russeren tager nu sorgerne på forskud i et interview med det russiske medie MatchTV (russisk: Матч ТВ).

"Vi har ingen simulator hos Haas. Så vi benytter et system, som de fleste F1-kørere har stående derhjemme. Jeg er ikke med i Ferraris juniorkørerakademi, så derfor har jeg ikke sådanne privilegier,“ udtaler russeren.

Rent faktisk fik Mick Schumacher mulighed for at køre i en to år gammel Ferrari (SF71H) i Fiorano efter løbet på Imola og har forberedt sig til løbet på Portimao i simulatoren, der står i Maranello.

Mazepin Mazepin
Copyright Haas F1


Desuden fortæller russeren, at han har et glimrende forhold til teamchefen Günther Steiner. ”For mig er det en perfekt oplevelse: Jeg har aldrig arbejdet så meget sammen med en teamchef, som jeg gør nu. Jeg lærer en masse om det at arbejde sammen som et team.”

Mazepin har en mere reserveret om end godt forhold til sin teamkammerat: ” Jeg har et godt og kollegialt forhold til Mick [Schumacher]. Vi befinder os i samme situation: Vi er begge begyndt på vores [F1]-karriere, og vi er lige gamle. Vi har talt meget om udviklingen af bilen efter træningerne på Imola. Vi har hver vores mening, men vi har altid noget at tale om.”

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso roser Ocon Webber bekymret for Alonso »