Hammerdeal til Hamilton?

Alt tyder på, at Lewis Hamilton fortsætter i Formel 1 lidt endnu. Mercedes er parat til at betale kassen for at beholde den 7-dobbelte verdensmester i flere år – både i og uden for Formel 1.

Lewis Hamilton. Englands GP 2022 . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 18/1 2023 klokken 11:01

Vi skal ikke forvente, at Lewis Hamilton forlader Formel 1 lige med det samme, for ifølge rygterne er Mercedes parat til at give den 7-dobbelte F1-verdensmester en helt særlig kontrakt.

Det franske sports- og virksomhedsmagasin Sportune mener at vide, at Mercedes tilbyder et budget på – og hold nu fast – 400 millioner euro, altså godt 3 milliarder danske kroner, for at holde Hamilton i Mercedes-folden over de næste 13 år.

Det betyder dog ikke, at Hamilton fortsætter i Formel 1, indtil han er 50 år, som han ville være i 2035. I øjeblikket forhandles der om en kontrakt på to år for 2024 og 2025.

Hamilton spiller golfHamilton spiller golf
Copyright Mercedes


I de to år aktiv kører (2024/2025) ville Hamilton angiveligt tjene 337,5 millionen kroner pr. år med en ekstra bonus på 187,5 millioner kroner pr. verdensmesterskab.

Efter sin aktive tid i Formel 1 er planen, at Hamilton får en kontrakt som Mercedes-ambassadør over 10 år, som så giver briten en fast indtjening på 187,50 millioner kroner om året.

Hamilton ønsker desuden, at Mercedes fortsat engagerer sig i hans fond „Mission 44“, hvor Hamilton prøver at fremme lige chancer og muligheder inden for motorsport.

Selv om der kun er tale om rygter i forbindelse med Hamiltons kontrakt, ville der i givet fald være tale om den dyreste kontrakt i Formel 1’s historie.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: 23 Formel 1 løb i 23 De Vries i juridisk kamp »