De Vries i juridisk kamp

Nyck de Vries' Formel 1 eventyr i 2022, som ledte til at han sikrede sig et sæde i 2023 hos AlphaTauri, kan ende med at koste ham mindst 250.000 €, samt halvdelen af hans løn, så længe han er i Formel 1.

Nyck de Vries . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/1 2023 klokken 14:01

I jagten på at sikre sig økonomisk støtte til at lande et Formel 2 sæde, tilbage i 2018, valgte hollænderen at låne € 250.000 af ejendomsinvestor Jeroen Schothorst.

Aftalen gik på, at han skulle betale pengene tilbage med en rente på blot 3%, skulle han lykkes med at komme hele vejen til Formel 1, inden udgangen af 2022, plus halvdelen af hans løn fremover.

Hvis det ikke lykkedes for ham, ville lånet bortfalde efter 2022.

Nu er det så, at hans stand-in tur på Monza, som ultimativt førte til sædet hos AlphaTauri, bliver set som at det lykkedes at komme i Formel 1, inden udgangen af 2022, hvilket så betyder at Jeroen Schothorst vil have sine penge.

Ifølge De Vries' advokat, har han allerede betalt € 190.000 tilbage til Schothorst, mens han var test og reserve for Mercedes, samtidig med at han har lovet at betale de fulde beløb tilbage, når han for alvor rykker i Formel 1.

Det der så lader til at være det helt afgørende punkt er, om han så skal betale halvdelen af sin løn fremover, også.

Sagen skal for retten i Amsterdam d. 3. februar.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hammerdeal til Hamilton? Marko forventer størst modstand fra Mercedes, i 20 »