Wolff om Mick: Personlighed er vigtigst

Toto Wolff er ikke et sekund i tvivl om, at Kevin Magnussens tidligere teamkammerat hos Haas vil være en berigelse for det tyske team. Også selv om Mercedes måske kan miste Mick Schumacher meget hurtigt igen.

Monaco GP fredag . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 16/1 2023 klokken 15:01

Toto Wolff er glad for at have hentet Mick Schumacher til Mercedes. Meget glad.

I en artikel i det tyske magasin Focus fortæller Mercedes-teamchefen om, hvorfor han er sikker på, at Mick Schumacher vil bidrage positivt til Mercedes-teamet.

Abu Dhabis Grand Prix 2021. Toto WolffAbu Dhabis Grand Prix 2021. Toto Wolff
Copyright Mercedes AMG


„Han [Mick Schumacher] er en godt uddannet, intelligent og meget talentfuld ung mand. Jeg mener, at han viste meget gode præstationer i sin juniorkarriere. Og jeg tror, at hvis han får sikre ramme, som han kan udvikle sig inden for, så kan han få en fast plads i fremtiden.“

Indirekte mener Toto Wolff altså, at rammerne hos Haas ikke var optimale for at fremme den unge Schumachers talenter.

Belgiens Grand Prix 2022. Mick Schumacher med Günther SteinerBelgiens Grand Prix 2022. Mick Schumacher med Günther Steiner
Copyright Haas F1


Toto Wolff antyder dog, at det ikke nødvendigvis bliver hos Mercedes, at Mick Schumacher kommer til at få sin faste plads og drager paralleller til Nyck de Vries:

„Vi lod også Nyck de Vries gå, så han kunne få en karriere“, siger Wolff om hollænderen, der kørte som Mercedes-junior men nu har fået et sæde hos AlphaTauri i 2023.

Nyck de VriesNyck de Vries
Copyright Williams F1


„Det samme kan også ske med Mick“, indrømmer Wolff. „Om han bliver i vores team eller går til et andet – vi ved det ikke.“

Alligevel er Toto Wolff sikker på, at Mick Schumacher nok skal blive en win-win-situation for både Schumacher og Mercedes.

På spørgsmålet om, hvad Wolff venter sig af Schumacher som reservekører, svarer Mercedes-chefen lidt overraskende. „Den vigtigste faktor er hans personlighed“.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: James Vowles til Williams Officielt: 23 Formel 1 løb i 23 »