BMF1.dk's Power Rating: Singapores GP

Efter et af sæsonens mest spændende finaler var det for en gangs skyld ikke en hollænder, men en spanier i en rød bil, der tog det ternede flag.

Starten er gået til Singapores GP 2023 . Copyright Pirelli Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/9 2023 klokken 14:09

I vores Power Rating fra Singapores Grand Prix lader vi blikket glide ned over nogle af de mest markante præstationer. Gode såvel som dårlige.

Lad det bare være slået fast med det samme: det var en særdeles velfortjent sejr til Ferrari og Carlos Sainz, der endelig kunne passere det ternede flag som vinder at Formel 1-løb. Ingen strategibrølere. Ingen frustrerede radiomeldinger. Udelukkende en klog sejr.

Trængsel efter starten i Singapores GP 2023Trængsel efter starten i Singapores GP 2023
Copyright Pirelli Media


Ikke mindst var det klog kørsel, da Sainz i løbets sidste halvdel klogt brugte Lando Norris i en yo-yo-agtig strategi, hvor Ferrari-køreren hele tiden holdt den jagtende McLaren inden for DRS-afstand, så denne kunne holde tilstrækkelig fart og dermed afvise de to jagtende Mercedes-biler ned George Russell og Lewis Hamilton. En ret hårrejsende strategi, men den virkede.

Et genialt træk af spanieren, og efter løbet var det tydeligt, at Norris morede sig over planen, som i sidste ende gav ham selv en fortjent P2.

Carlos Sainz fejrer sejren i Singapores GP 2023Carlos Sainz fejrer sejren i Singapores GP 2023
Copyright Pirelli Media


Helt så godt gik det ikke for den anden Ferrari med Charles Leclerc, som sluttede på P4 hele 21 sekunder efter vinderen i den anden røde bil fra Maranello. En Safety Car kom til at ødelægge en ellers mulig P2, men efter genstarten lavede monegaskeren en fejl, som sendte Lewis Hamilton forbi ham.

Hamilton havde en god start men faldt tilbage til P5, hvorfra han længe kæmpede uden at vinde terræn - lige indtil Safety Car, hvor han efterfølgende rullede en anspændt kæmpende George Russell i den anden Mercedes ind. På en anden bane havde eksverdensmesteren utvivlsomt overhalet teamkammeraten og måske hentet en sejr. Efter Russells rookie-fejl, hvor han i slutfasen klippede barrieren og måtte udgå, blev det i stedet P3 til Hamilton.Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men Formel 1-feltet har i to løb haft en rookie på banen, der hedder Liam Lawson og som er stand-in for en skadet Daniel Ricciardo hos AlphaTauri. Med rutineret kørsel lykkedes det for newzealænderen at hente 2 point og slutte på P9 foran Kevin Magnussen. Imponerende. Mon ikke der venter et F1-sæde til ham i 2024?

I det meste af sæsonen har Kevin Magnussen været udkonkurreret af køreren i den anden side af garagen, Nico Hülkenberg, men denne weekend var danskeren tydeligvis på en slags hjemmebane, som passer ham fortrinligt. Et pitstop under Safety Car med efterfølgende softdæk på Haas-raceren sendte Magnussen forbi både Hülkenberg og Guanyu Zhou og op i pointene. Retfærdigvis dog med hjælp fra Russells afkørsel, men alt tæller i denne branche, og det var en glad dansker, som efter løbet udtalte til F1TV, at Haas-raceren faktisk stod godt fast - når han kørte ligeud.

Max Verstappen så man ikke meget til på en bane, som absolut ikke passer til en Red Bull. Med en start på P11 og en slutplacering på P5 blev lidt af æren dog reddet.Sergio Perez, i den anden Red Bull, sluttede på P8 og vil nok mest blive husket for en utrolig klodset overhaling af Alex Albon, som iøvrigt gav mexicaneren en 5-sekunders straf. Et løb til glemmebogen for ham.

Carlos Sainz fører an. Singapores GP 2023Carlos Sainz fører an. Singapores GP 2023
Copyright Pirelli Media


Hos Aston Martin var det ikke en specielt god dag på kontoret. Således deltog kun Fernando Alonso på grund af Lance Stroll voldsomme crash under lørdagens kvalifikation, og under løbet gik det ikke helt efter planen, hvilket tydeligt fremgik af spanierens velkendte, irriterede udbrud på radioen. Det store spørgsmål hos Aston Martin er, hvor længe farmand vil smide penge i reparationer forårsaget af sønnikes manglende talent.

Pointene i vores Power Rating er et subjektivt skøn fra samtlige skribenter og baseret på præstationerne under kvalifikation og hovedløb med hovedvægten på det sidste. 10 point er maksimum og kolonnen til højre viser standardafvigelsen mellem skribenternes bedømmelser, hvor 0,0 viser fuld enighed.

Nr. Kører Rating Std.afvigelse
1. Carlos Sainz 10,0 0,03
2. Lando Norris 9,9 0,14
3. Lewis Hamilton 9,3 0,42
4. Liam Lawson 8,7 1,10
5. Esteban Ocon (DNF) 8,6 0,64
6. George Russell (DNF 8,4 2,05
7. Charles Leclerc 8,2 0,43
8. Pierre Gasly 8,0 0,55
9. Max Verstappen 8,0 0,89
10. Kevin Magnussen 7,9 1,08
11. Oscar Piastri 7,5 0,58
12. Alex Albon 7,2 0,22
13. Guanyu Zhou 6,9 0,85
14. Nico Hülkenberg 6,8 0,47
15. Fernando Alonso 6,1 1,02
16. Valtteri Bottas (DNF) 6,1 1,11
17. Sergio Perez 5,7 0,61
18. Yuki Tsunoda (DNF) 5,5 0,51
19. Lance Stroll (DNF) 4,2 0,73
20. Logan Sargeant 3,9 0,98OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Liam Lawson giver hovedbrud hos Red Bull Williams skulle gå efter Lawson »