Verstappen forstår ikke Hamilton-sammenstød

Trods stor forskel i pointhøsten har der været flere sammenstød mellem Max Verstappen og Lewis Hamilton i 2022. Verdensmesteren forstår ikke selv hvorfor.

Max Verstappen. Japans GP 2022 . Copyright Getty Images/Red Bull Content Pool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/1 2023 klokken 15:01

Rivaliseringen mellem Max Verstappen og Lewis Hamilton toppede i 2021-sæsonen og blev krystalliseret i sæsonafslutningen i Abu Dhabi, hvor det hele blev afgjort på sidste omgang under, mildt sagt, kontroversielle omstændigheder.

I hele 2022 har de to konkurrenter nærmest været lysår fra hinanden, idet Hamilton, i en nærmest umulig Mercedes W13, sluttede hele 214 point efter den vindende Verstappen. Alligevel har der været flere sammenstød imellem dem.

Seneste hændelse var i Sao Paulo, Brasilien, hvor Verstappen fik en straf for at ramme Hamilton i Senna S-kurven, og hollænderen kan ikke forklare, hvorfor de to så tit kommer i nærkontakt.

"Jeg respekterer virkelig Lewis for det, han har opnået i sporten, men det er derfor, jeg ikke rigtig forstår, hvorfor vi ikke rigtig kan køre race, som jeg har gjort med de andre," udtalte Verstappen i et interview med Autosport.

Sving 1 efter starten. Hamilton følges af Verstappen, Perez, Sainz og Bottas. Abu Dhabi 2021Sving 1 efter starten. Hamilton følges af Verstappen, Perez, Sainz og Bottas. Abu Dhabi 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


”Selvfølgelig er alle forskellige i deres tilgang. Jeg ved, at Charles (Leclerc, red.) er lidt anderledes end George (Russel) eller Carlos (Sainz) eller Checo (Perez) eller hvem som helst."

Især blandt engelske F1- og Hamilton-fans bliver den dobbelte verdensmester ofte kritiseret for sin kørsel, hvilket har fået ham til at være meget forsigtig med sine udtalelser om Hamilton.

"Jeg skal være lidt mere forsigtig med det (udtalelserne, red.), for umiddelbart bliver det virkelig taget som kritik. Og så begynder folk at hade dig. Og det er ikke min hensigt."

"Ja, nu skal jeg passe på, hvad jeg siger her, men uanset hvem jeg har konkurreret mod i år, har det været virkelig hårde, aggressive kampe, men vi stødte aldrig sammen," lyder Red Bull-kørerens egen analyse.

"På en eller anden måde er det en anden historie med Lewis. Og jeg forstår det ærlig talt ikke."

Abu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Lewis siger tillykke kort efterAbu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Lewis siger tillykke kort efter
Copyright Red Bull Contentpool


"F.eks. som i år, hvor vi ikke rigtig har haft mange kampe. Men i Brasilien ramte vi alligevel hinanden, og det var ikke min hensigt. Jeg fik skylden for det, hvilket jeg ikke fandt rimeligt."

I samme løb havde Verstappen nogle hårde kampe med den anden Mercedes-kører, George Russell, men trods hård fight opstod der ingen problemer imellem de to kørere. Heller ikke, da Russell passerede Verstappen.

"Med George havde vi en utrolig kamp - døren blev lukket, der blev forsvaret, og vi udbremsede hinanden. Det var virkelig sjovt," forklarede Verstappen.

Situationerne udvikler sig bare anderledes dramatisk, når modstanderen hedder Hamilton, hvilket hollænderen ikke selv forstår.

"Men... jeg forstår det ikke. Måske er det bare en generationsting - at vi (de yngre kørere, red.) bedre forstår hinanden og kører pænere mod hinanden. Jeg forstår det simpelthen ikke."

"Jeg føler ikke, at jeg gør noget anderledes over for Lewis eller over for de andre kørere med hensyn til, hvordan vi kører," lød det fra 2022-verdensmesteren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes W14 med radikal ændring Andretti Cadillac melder klar til Formel 1 »