Verstappen med skjult kritik af Perez

Max Verstappen og Sergio Perez var ikke de bedste venner sidst på sæsonen – slet ikke efter Brasiliens F1-grandprix, hvor Verstappen undlod at hjælpe Perez. Nu kommer hollænderen med en ny kritik af Perez.

Max Verstappen sluttede efter Sergio Perez i kvalifikationen. Emilia Romagna 2021. . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 22/12 2022 klokken 11:12

”Der kan I se, hvilken type han rent faktisk er,” sagde Sergio Perez over radioen efter Brasiliens F1-grandprix, hvos Verstappen nægtede af følge teamets ordre og hjælpe Perez med at blive nr. 2 mesterskabet.

I en samtale på Viaplays F1Talks fortæller Max Verstappen om sit syn på andenkørere og nævner Valtteri Bottas som eksempel:

„Hvert år begyndte han [Valtteri Bottas, red.] helt fremme, men efter et par løb stod det klart, at han ikke ville lykkes [med at blive verdensmester], og så accepterer man sin rolle i teamet. Han kom på podiet et par gange, vandt et par løb og fik et par polepositions“, siger hollænderen om finnen.

Australiens Grand Prix 2019. Tredjeplads til en meget glad Max Verstappen. Valtteri Bottas vandt løbetAustraliens Grand Prix 2019. Tredjeplads til en meget glad Max Verstappen. Valtteri Bottas vandt løbet
Copyright Red Bull Contentpool


„Du bliver nødt til at acceptere, at køreren i den anden bil simpelthen er bedre end dig. Det er i orden, sådan noget sker. Og det var vigtigt, at Bottas accepterede det. Bestemte kørere kan ikke acceptere det, og så begynder det at gå galt“, fortæller Verstappen.

„De [kørere] kommer ikke til at holde længe. Nu vil jeg ikke nævne nogen navne, men man bliver nødt til at acceptere sin rolle i teamet. Man kan ikke leve i en fantasiverden.“

Mon ikke Verstappen mener Perez uden direkte at nævne mexicaneren ved navn?

Singapores Grand Prix 2018. Red Bull kørerne på rickshaw om lørdagen inden træningerne. Max Verstappen og Daniel RicciardoSingapores Grand Prix 2018. Red Bull kørerne på rickshaw om lørdagen inden træningerne. Max Verstappen og Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Contentpool


Daniel Ricciardo er tilbage hos Red Bull som udviklings- og reservekører i 2023, men enkelte kommentatorer regner med, at Sergio Perez kun får lov til at køre et enkelt år mere ved siden af Verstappen.

Derefter, såfremt man tør tro rygterne, kommer Ricciardo igen til at blive teamkammerat med Verstappen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fru Wolff til Williams? Steiner: Ros til mere moden Magnussen »