Hvad er det Ricciardo satser på?

Daniel Ricciardo har lagt hjelmen på hylden for en stund, i håbet om at vende meget stærkere tilbage i 2024. Men hvad skal der, og hvad kan der, ske med den hurtige australier?

Østrigs Grand Prix 2021 . Copyright McLaren

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 18/12 2022 klokken 19:12

Daniel Ricciardo har taget lidt af et sats med sin karriere. Et nej til Haas og Williams er hvad australieren har sagt, med håbet om at lande et topsæde i 2024.

Sidst en kører valgte samme strategi, med at takke nej til et “mindre” sæde, i håbet om at få et top-sæde senere, det var tilbage i 2019, hvor Nico Hülkenberg også var for fin til at køre for Haas. Først fire sæsoner senere er Nico tilbage i F1, ironisk nok, i det sæde, der ikke var godt nok for ham dengang.

Nico havde også en drøm om et bedre sæde, men er det et for stort sats at tage? Er det bedre at være inde i varmen, end at komme helt ude i kulden?

Ricciardo ved ikke på nuværende tidspunkt, om han har kørt sit sidste løb i motorsportens kongeklasse. Så han har smidt alle sine jetoner på et “spil”, nemlig et topsæde i Formel 1.

En anden der også legede med sin karriere før i tiden, det er Sergio Perez. Mexicaneren havde en Ferrari-kontrakt til 2014-sæsonen, men han rev den i stykker og tog til McLaren i 2013 i stedet. Året efter smed vikingen ham ud af det sæde, og den tidligere Ferrari-junior stod med håret i postkassen.

Det daværende Force India kom ham til undsætning. Vettel smed ham dog ud af det sæde til 2021-sæsonen, og så fik han et af sportens bedste sæder. Lidt af en rutsjebanetur.

Og hvad er det så helt nøjagtigt Ricciardo venter på i Formel 1? Hvad er det for et sæde, han drømmer om i 2024? For som tingene er nu, er alle topsæderne vel allerede optaget, eller er de?

Russell er på en langtidskontrakt med Mercedes, og Hamilton forhandler om det samme. Og Hamilton står altså foran Ricciardo i lige netop den kø.

Hos Ferrari er Sainz der til slut 2024, hvilket Leclerc også er på papiret, men han bliver der nok mange år yderligere.

Og hos Red Bull har Verstappen kontrakt til 2028, mens Perez har kontrakt til 2024.

Hvis man så kigger på topholdene udenfor de tre store, så er der Alpine, men det sæde er han jo lige gået glip af. Sidste sæde er McLaren, og det behøves vi ikke bruge energi på.

Så hvad er det Ricciardo håber på i 2024? Som det er lige nu, så er der kun de midterhold-sæder tilbage, som han ikke vil have i 2023, og så ku’ han jo lige så godt have taget et af de sæder næste sæson.

Den store forhåbning for Perez er nok, at Red Bull ser en stor fremtid for ham. Dermed kan Ricciardo nok være tilbage i sit gamle sæde i 2024.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 15 kvinder på startgridden i 2023 Aston Martin med første præsentationsdato »