Over 100.000 fans på Zandvoort?

I Holland er man optimistisk og regner med, at det kommende Formel 1-grandprix vil blive besøgt af over 100.000 tilskuere – corona eller ej. Baggrunden er de planlagte lempelser i Holland.

Belgiens Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 1/6 2021 klokken 08:06

Sidste år måtte Holland og Max Verstappen se Formel 1-løbet på den nyanlagte Zandvoort-bane løbe ud i sandet. Men i år burde der være fuldt hus.

Efter de kommende lempelser af restriktionerne i Holland er arrangørerne af F1-løbet på Zandvoort sikre på, at der kan ventes op til 105.000 tilskuere uden krav om at holde afstand.

"Udsigterne er bare super", siger grandprix-direktøren Jan Lammers til den hollandske udgave af Motorsport.com.

Baggrunden er, at den hollandske ministerpræsident Mark Rutte sidste fredag offentliggjorde køreplanen for genåbningen af Holland og praktisk talt ophævelsen af nedlukningen i Holland.

Fra den 1. september bortfalder desuden afstandskravet på 1,5 meter. Bortfaldet af afstandskravet er afgørende for, at der kan være fyldte tribuner til grandprixet den 5. september.

Hollands GPHollands GP
Copyright Zandvoort


Så derfor er Jan Lammers optimistisk: "Det går meget hurtigt i den rigtige retning. Alle ved nu, hvordan de skal håndtere virussen. Og så er der personer, som allerede har haft corona og dem, der allerede er vaccineret. Når man tæller dem sammen, har man allerede et stort antal, der er sikre.“

Det tager ca. 2 måneder at planlægge grandprixet, og derfor skal arrangørerne kende coronareglerne godt 8 uger før afholdelsen, dvs. starten af juli.

"Det er mere eller mindre vores deadline for at kunne bygge alle midlertidige tribuner op", siger Lammers. "Men den deadline er selvfølgelig også lidt fleksibel."

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rygte: Russell og Mercedes enige Lundgaard har lagt skuffelsen bag sig »