Marko forventer størst modstand fra Mercedes, i 2023

Red Bull Special Advisor, Dr. Helmut Marko, er ikke i tvivl om, at Ferrari vil komme stærkt fra start i den kommende sæson, men han forventer at Mercedes vil blive Red Bull's største udfordre.

Japans Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/1 2023 klokken 15:01

2022 var en hård sæson for Mercedes, der havde fået fejldesignet deres nye bil, i sådan en grad, at de i starten af sæsonen hørte til i den tunge ende af midtefeltet.

Kun kæmpe indsats, af de to kørere, med George Russell som den bedre af de to, da bilen var værst, hjalp dem frem og det var da også Russell, der sikrede holdet deres eneste sejr i 2022, da han havde en forrygende weekend i Brasilien.

Men ifølge Helmut Marko, var det Lewis Hamilton der gjorde forskellen for holdet og hjalp dem med at udvikle bilen, så den endte med at være nogenlunde konkurrencedygtig.

"Lewis, Hamilton red., er en verdensklassekører. Han ved hvad der skal til for at vinde løb og hvordan man udvikler på en bil," kom det fra Marko.

"Når vi går ind i den nye sæson, vil det være ham, der er den store forskel for holdet og ham der vil betyde, at Mercedes igen er konkurrencedygtige," tilføjede han rosende om Hamilton.

Men hvad så med Ferrari?

Ja, her er der helt sikkert en ting eller to, som Marko ikke kan forstå.

"Jeg forstår godt, at man mente at Matia Binotto, Ferraris chef i 2022 red., lavede for mange fejl, men man skal også huske hvor hårdt pressede manden var," kom det fra Marko.

"De kunne let have løst det mere elegant, ved at sætte en ind til at hjælpe ham, frem for at erstatte ham."

"Men tag ikke fejl, jeg har stor respekt for Fredric Vasseur, men er samtidig sikker på, at han nok også får nok at se til," tilføjede Red Bull manden, der inderst inde fortsat forventer, at det er Red Bull der vil være holdet de andre skal fange i 2023.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« De Vries i juridisk kamp Bottas jagter ny aftale »