Marko: Ferrari gør næsten alt forkert

Trods farten har det alligevel ikke været Ferrari sæson. Nærmest tværtimod, og det er blevet bemærket af den største konkurrent.

Helmut Marko (tv) og Christian Horner . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/8 2022 klokken 19:08

Rækken af strategiske fejlbeslutninger fra Ferraris pitvæg i denne sæson er næsten uendelig, og kritikken regner ned over teamchef Mattia Binotto, som på de sociale medier bliver vist i diverse versioner af klovnekostume.

Fejlbeslutningerne er også blevet bemærket blandt konkurrenterne på F1-gridden og hos Red Bull i særdeleshed. Således mener det østrigske teams 'særlige' konsulent, Helmut Marko, at Ferrari gør "næsten alt forkert".

"Ferrari gør stort set alt forkert," lød det fra Marko ifølge det østrigske dagblad Österreich.

"I Budapest, for eksempel, gav de ikke dækkene det rigtige temperaturvindue første gang og valgte også den forkerte pit-strategi."

Starten i Ungarn. Carlos Sainz foran Charles Leclerc. Ungarn GP 2022Starten i Ungarn. Carlos Sainz foran Charles Leclerc. Ungarn GP 2022
Copyright Ferrari Media


Her kunne forklaringen være, at man ikke havde flere nye mediumdæk, men den konklusion var Marko ikke enig i.

"Så forstår jeg ikke, hvorfor de ikke tog brugte medium," sagde han. "De ville have været endnu bedre."

"Så nu fejres Toto (Wolff, red.) og Mercedes som de store vindere med deres anden og tredjeplads."

Ved flere lejligheder har Red Bull ikke helt været i stand til at matche Ferraris fart, men Maranello-teamets besynderlige fejlbeslutninger kombineret med motorenhedens manglende stabilitet har hver gang ødelagt det for italienerne.

Derfor burde mesterskabet være inden for rækkevidde, mener flere, men det er Marko ikke enig i.

"Det skal du ikke sige," svarede Red Bull-chefen.

"Vi har ni løb tilbage, og det er lig med 225 point for ni mulige sejre plus sprintløb og hurtigste omgange. Nej, vi kan bestemt ikke læne os tilbage endnu.

Nogle medier har peget på, at Ferraris fejltagelser nærmest forærer Max Verstappen muligheden for igen at vinde verdensmesterskabet, men det mener Marko er en urimelig konklusion.

Ungarns Grand Prix 2022. Sejr til Max VerstappenUngarns Grand Prix 2022. Sejr til Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Tværtimod mener østrigeren, at deres topkører burde lovprises for sin indsats. Ikke mindst at det i seneste løb lykkedes ham at køre sig fra tiende startposition til sejren.

"Jeg vil bare gerne se Max' præstation værdsat.".

“Efter uheldet i kvalifikationen vandt han løbet helt nede fra en tiendeplads på en bane, hvor man normalt ikke har nogen chance , når man kommer bagfra. Hvis han havde startet forrest, ville han have været væk,” sagde den 79-årige konsulent.

Endelig blev Marko spurgt om hvordan han så på 2022-sæsonen indtil nu.

"Det har sjældent været så sjovt. Næsten hver weekend er en fornøjelse, helt anderledes end sidste sæson, hvor nerverne hele tiden var uden på tøjet," svarede Marko, som igen sendte en tanke til konkurrenterne fra Maranello.

"Det er bare lidt en skam, at Ferrari laver så mange fejl. De er under deres normale niveau. Vi har virkelig ondt af dem. Men igen, de kommer tilbage, for de har virkelig en stærk bil,” lød det anerkendende fra Red Bull-chefen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Silly season: Kørermarkedet 2022 Szafnauer ser på 4 kørere »