Ingen kontakt mellem Russell og Hamilton

Efter Russell erstattede den corona-ramte Hamilton til Sakhirs grandprix sidste år, har de to engelske kørere ikke talt med hinanden. Wolff antyder vagt, at Hamilton og Russell ikke bliver holdkammerater hos Mercedes.

Russell . Copyright Williams F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 7/4 2021 klokken 15:04

Efter Bahrains grandprix kom det frem, at George Russell og Lewis Hamilton ikke har talt med hinanden, siden Russell kunne have vundet løbet i Hamiltons bil.

”Nej, vi har slet ikke talt med hinanden,“ udtaler George Russell til Press Association.

”Jeg har et udmærket forhold til Lewis. Der er ikke noget problem. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet – om jeg overhovedet havde forventet, at han ville tale med mig. På den anden side ved jeg heller ikke, hvordan jeg ville have det, hvis mit sæde hos Williams var overtaget af en anden,” fortsætter Russell.

Russell udtaler desuden, at han regner med, at Mercedes træffer en beslutning om kørerne for næste år over sommeren. Hverken Hamilton eller Bottas har en kontrakt næste år, selv om Mercedes eventuelt har en option på Hamilton for et år mere.

Russell hos MercedesRussell hos Mercedes
Copyright Mercedes


Men Russell regner med at have gode kort på hånden: ”Medmindre der sker noget katastrofalt i de kommende seks måneder, kender Mercedes min og deres egen position. Jeg bliver stærkere år for år, og jeg tror, at jeg har niveauet til at kæmpe med om verdensmesterskaber. Men Formel 1 er en mærkelig størrelse, og jeg tager ikke noget som en selvfølge.”

Mercedes-teamchefen Toto Wolff var åbenbart ikke klar over, at Hamilton og Russell ikke taler sammen: „Det er første gang, jeg hører det,” udtaler østrigeren til dagbladet ”Österreich”.

Wolff udtaler: "Men jeg er lidt ligeglad med, hvordan kørerne har det med hinanden. Men jeg kan godt forestille mig, at de ikke taler med hinanden, for konkurrencen mellem dem er stor. De store kørere kan mærke, når der er en god kører på vej. Og George er den næste generation.“

Hvis det passer, at der er spændinger mellem Hamilton og Russell – på trods af at det ikke kan verificeres direkte – så er der ikke meget der tyder på, at vi får Hamilton og Russell at se i samme bil næste år.

Toto Wolff vil gøre alt for at undgå, at der opstår en negativitet mellem kørerne, som han oplevede mellem Hamilton og Rosberg i sæsonerne 2015 og 2016.

Nico Rosberg og Lewis Hamilton.Nico Rosberg og Lewis Hamilton.
Copyright Mercedes AMG


Da Rosberg stoppede efter at have vundet verdensmesterskabet mod Hamilton i 2016, regnede flere med, at tyskeren Pascal Wehrlein ville være den oplagte kandidat til at erstatte Rosberg.

Men dengang udtalte Toto Wolff, at Hamilton og Wehrlein i samme team ville være ”dynamit” på den dårlige måde i teamet. Derfor blev den rolige og mere besindige Bottas hentet fra Williams til Mercedes.

I øjeblikket peger Mercedes-pilen på Russell for 2021. Men som Russell selv indrømmer, kan alt ske i Formel 1.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Perez langt efter Verstappen Williams tager afstand fra HAAS' filosofi »