Williams tager afstand fra HAAS' filosofi

I modsætning til HAAS nægter Williams at ofre 2021 til fordel for at komme bedre fra start i 2022. De indrømmer dog, at de mener at have udviklet næsten alt det de kan på deres 2021-racer.

George Russell. Bahrains GP 2021. . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/4 2021 klokken 10:04

Hos Kevin Magnussens tidligere hold ser man på 2021, som et år, der blot skal overstås, inden de nye 2022-biler kommer på banen, noget holdet håber vil bringe dem frem på gridden igen.

HAAS' eneste mål for i år er at slå Williams.

Hos Williams, der har sluttet på sidstepladsen de seneste 3 sæsoner, vil man slå HAAS og gerne flere. Samtidig er man ikke helt klar til at skulle ofre 2021 sæsonen, til fordel for 2022.

"Vi mener at vi har udviklet en rigtig god bil til i år, som vi ikke vil kunne udvikle meget mere på," udtaler Williams holdchef Jost Capito.

"Det betyder så, at vi kan holde fuld fokus på at udvikle på vores 2022-racer."

Men han understreger samtidig, at det ikke er det samme, som at være klar til at ofre 2021-sæsonen, som HAAS nærmest har meldt ud at de vil.

"Vi vil fortsætte med at udvikle på vores nuværende racer i det omfang, at det ikke går ud over udviklingen af vores 2022-racer," kom det fra ham.

Williams kom ganske fint fra start i denne sæson, hvor Russell endte på en godkendt 14. plads. Noget der giver håb om, at det faktisk vil være muligt at få point med hjem i år.

Det er dog primært Russell, som disse forhåbninger knytter sig til.

Med en fortsat udvikling, selv i mindre skala, er der noget der tyder på, at HAAS vil blive efterladt bagerst i feltet i denne sæson i lige så stor grad, som Williams blev det for 3 år siden, da deres design floppede totalt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen kontakt mellem Russell og Hamilton Alonso pakkes ind i vat »