Honda og Alpine får løftet pegefinger af FIA

FIA har offentliggjort deres årlige rapport, der omhandler budgetloftet. Mens alle Formel 1 hold, har fået styr på deres interne overvågning og hvad der tæller med hvor, ser det anderledes ud for et par af motorproducenterne.

Alpine A523 . Copyright Alpine F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/9 2024 klokken 15:09

Den netop fremlagte rapport omhandlende Formel 1 budgetloftet, der for første gang også omhandler motorproducenterne, visere at alle hold nu har styr på det hele, og at alle overholder reglerne.

Men også at det er svært at komme i gang med at efterleve sådan en overvågning og indrapportering.

Mens flere hold fik den løftede pegefinger, da budgetloftet blev introduceret over for dem, er det nu to af motorproducenterne, der ikke helt har forstået hvordan det er FIA ønsker at modtage deres tal.

Alpine og Honda, hvor sidstnævnte kører som Red Bull motorer, har begge overholdt deres forbrug, men har lagt nogle poster forkert ind.

De to producenter har fået en påtale, men det vil ikke få yderligere konsekvenser, da der er tale om rene procedure fejl.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vasseur: Newey havde helt andre ideer Bottas forbereder sig på livet efter Formel 1 »