Hamilton: Vi snyder ikke!

Lewis Hamilton er træt af at høre på beskyldninger fra modstandere om, at Mercedes enten snyder med vinger eller motorer – selv om han indrømmer, at den slags hører med til spillet i Formel 1.

Lewis Hamilton vinder Spaniens Grand Prix 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/12 2021 klokken 10:12

Den 7-dobbelte F1-verdensmester gider ikke finde sig i det længere.

I et interview med The Sun afviser Hamilton alle anklager om, at Mercedes skulle snyde på den ene eller anden måde:

"Jeg mener ikke, at vi har udnyttet et eller andet smuthul. De [Red Bull] gjorde det i starten af året med deres vinge, og reglerne blev ændret, så de nu er meget strenge.”

Hamilton forstår dog udmærket, at der foregår et særligt spil mellem teamcheferne Christian Horner hos Red Bull og hans egen chef Toto Wolff:

“Toto kan god li’ at komme med sådanne ting. Jeg tror, at han driller de andre [modstandere], og han har en lille interessant duel med Christian [Horner].”

Christian Horner og Toto WolffChristian Horner og Toto Wolff
Copyright Red Bull Contentpool


Men der er dog en grænse, mener Hamilton:

”Vi har alle vores ego’er, og det er dem, som der styrer vores følelser. Når ego’er kæmper mod hinanden, kommer der forsvarsreaktioner.

Der er respekt [mellem Mercedes og Red Bull], men det vigtige er dog, at jeg hørte nogen, der sagde noget om at, at vi snød, og det er det værste anklage, man kan komme med.”

Hamilton fortæller i interviewet, han selv tog initiativ til at tale med de tekniske chefer James Allison og Mike Elliott for at være sikker på, at alt gik lovligt til:

"De gennemgik alle de tekniske detajler med mig under den tekniske udvikling. Vi har lavet alle disse tests, og nu er vi her, men jeg bryder mig ikke om, når folk kommer med sådanne påstande [om snyd]. Vi skjuler ikke noget, det er simpelthen forkert at hævde det."

Steiermarks Grand Prix 2021. Lewis Hamilton hilser på Max Verstappen efter kval. Max tog pole positionSteiermarks Grand Prix 2021. Lewis Hamilton hilser på Max Verstappen efter kval. Max tog pole position
Copyright Mercedes AMG


Der er ifølge Lewis Hamilton en helt banal grund til, at Mercedes’en nogen gange er overlegen og andre gange middelmådig:

"Vores bil er generelt god, men den fungerer ikke på alle baner. Motoren er så afgjort ikke fejlfri, men jeg har nu [til løbet i Saudi-Arabien] en mere frisk motor. Den er kun mere frisk… den har kun kørt ét løb!

"Det interessante var, at efter den sidste kvalifikation [i Qatar], hvor jeg var et halvt sekund hurtigere, mente alle, at “det var den nye motor fra Brasilien”, og jeg kunne kun sige: ”Nope”."

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Verstappen kan - Hamilton kan ikke Williams-teamchef ude med corona »