Verstappen kan - Hamilton kan ikke

Med to løb tilbage i årets kamp om verdensmesterskabet i Formel 1, er der to der bejler til titlen, den forsvarende verdensmester Lewis Hamilton og udfordre Max Verstappen. Kun Verstappen kan lukke den i den kommende weekend.

Hamilton (tv) hilser på Verstappen efter sejren i Portugals GP 2021. . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/12 2021 klokken 09:12

Der er ikke mange der er i tvivl om, at Lewis Hamilton er den af de to der har momentum i kampen om årets verdensmesterskab, men det er Max Verstappen der fører, hvilket alt andet end lige, giver ham en fordel.

Skulle Hamilton udgå fra løbet på søndag, mens Verstappen vinder, vil det være Max Verstappen der løber med titlen som individuel Formel 1 verdensmester, men mindre kan også gøre det.

Det maksimale antal point en kører kan score i en løbsweekend er 26. 25 for løbssejren og 1 for hurtigste omgang.

Med 8 point ned til Hamilton og flere løbssejre, skal Verstappen sikre sig 18 point mere end Hamilton på søndag, for at kunne sikre sig titlen med et løb tilbage.

Vinder Verstappen, samtidig med at han tager hurtigste omgang og dermed sikre sig de maksimale 16 point, vil han blive verdensmester hvis Hamilton slutter som nummer 6 eller dårligere.

Lykkes det ikke at sikre sig det ene ekstra point, skal Hamilton slutte som nummer 7 eller lavere, uden han tager hurtigste omgang.

Skulle det lykkes for, f.eks. Bottas at vinde foran Verstappen, må Hamilton kun blive nummer 10 eller lavere, hvis Verstappen samtidig sikre sig hurtigste omgang.

Lykkes det ikke for Verstappen at tage hurtigste omgang, skal Hamilton slutte udenfor top ti.

Omvendt, skulle Hamilton lykkes med at sikre sig endnu en sejr og hurtigste omgang, med Verstappen på andenpladsen igen, vil vi komme til Abu Dhabi med to kørere der der har lige mange point.

Med andre ord. Vi ser ind i den tætteste afslutning på VM i mange, mange år.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Verstappen med ny supermotor Hamilton: Vi snyder ikke! »