De Vries kan rede Gaslys fremtid

Nyck de Vries bekræfter, at han har været i Østrig for at afholde et møde med Red Bull rådgiver Helmut Marko, hvilket betyder at han kan være manden, der frigiver Pierre Gasly, som meget gerne vil til Alpine.

Italiens Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/9 2022 klokken 13:09

Det er ingen hemmelighed, at Alpine meget gerne vil have Pierre Gasly over på deres hold, så de kan få et rent fransk hold, når Fernando Alonso efter denne sæson, rykker til Aston Martin.

Men AlphaTauri har længe forlangt, at de kun vil frigive Gasly, hvis de får lov til at bruge Colton Herta, der ikke har et Super Licens og ikke kan nå at få det, inden sæsonstarten 2023.

Men efter en overbevisende indsats fra Nyck de Vries på Monza, hvor han scorede 2 VM-point i sit første Formel 1 løb, tilmed i en Williams-racer, er hans chance for at komme til Formel 1 i 2023 øget væsentligt.

Fra mange lukkede døre, ser det ud til at holdene står i kø for at byde ham indenfor.

Senest er det bekræftet af både Red Bull og Nyck de Vries selv, at han har haft indledende samtaler med Dr. Helmut Merko, om muligheden for at overtage Pierre Gaslys sæde, efter denne sæson.

Gasly er ikke ønsket på Red Bull holdet, hvilket har efterladt ham, i alt for langt tid på lillesøsterholdet AlphaTauri, der er ment som et optræningshold til kommende Red Bull kørere.

Gasly er uden tvivl et stort talent, men efter han blev nedgraderet fra Red Bull til Toro Rosso, har der konstant været en tvivl på, at han kunne klare opgaven, skulle han igen blive sat i en Red Bull ved siden af Max Verstappen.

Senest har men bekræftet, at han ikke vil komme tilbage til Red Bull og at han næppe skal forvente, at hans kontrakt med red Bull vil blive forlænget, efter 2023.

Da Alonso, noget overraskende for Alpine, valgte at forlade holdet efter denne sæson, samtidig med at holdets reserve, Oscar Piastri, meldte ud at han heller ikke ville kører for dem, blev der pludselig sat godt gang i kører markedet. Især Alpines interesse for Gasly.

Så skulle det lykkes for Nyck de Vries at lande sædet hos AlphaTauri, vil det med stor sandsynlighed være Pierre Gaslys redning, for der er ingen der siger, at der vil være plads til ham på noget hold, når 2023 sæsonen er overstået og han er uden kontrakt med Red Bull.

Så der er næppe nogen tvivl om at både Gasly og Alpine håber på, at Nyck de Vries kommer til AlphaTauri. Nok også Nyck de Vries selv.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ricciardo klar til at forlade Formel 1 Mercedes åbner op for flere hold »