Ricciardo klar til at forlade Formel 1

Daniel Ricciardos kontrakt med McLaren er blevet opløst, hvilket, lige nu, betyder at han står uden et Formel 1 sæde efter denne sæson. Men det siger han, at han har det OK med, som det er nu.

Daniel Ricciardo checker vejret på Spa. Belgiens GP 2021 . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/9 2022 klokken 12:09

Daniel Ricciardo har haft en turbulent tilværelse i Formel 1, siden han, noget overraskende, besluttede sig for at forlade Red Bull, som han mente favoriserede Max Verstappen.

Skiftet til Renault, gik bedre end de fleste havde forudset, men da muligheden for at komme over til McLaren, der så ud til at være et meget bedre sted, bød sig, valgte Ricciardo et foretage endnu et skifte.

Det skifte skulle han nok ikke have taget, for det er aldrig lykkedes for ham, til trods for en enkelt sejr, at finde sig helt til rette på holdet og i bilen.

Nu har McLaren så valgt at terminere Ricciardos kontrakt, til trods for at den løb et år mere, for at sætte hans landsmand, Oscar Piastri i den orange racer, ved siden af Lando Norris.

Samtidig opstod der et ledigt sæde hos Alpine, der mistede Alonso og Piastri indenfor kort tid, hvilket betød at Ricciardo nu var et varmt emne til deres bil.

Men det lader ikke til at Ricciardo er velkommen tilbage hos Alpine, som Renault nu hedder, hvilket betyder at han nu kun har mulighederne hos Williams og HAAS tilbage.

Ricciardo virker dog ikke til at være interesseret i at kører for de to hold.

"Jeg er helt ok med, at jeg kan sidde udenfor til næste år. Men det er vigtigt for os, at vi ikke tager imod en hver mulighed for at være med i Formel 1, blot for at være med," sagde Ricciardo og understregede dermed, at han ikke er interesseret i at kører for hverken HAAS eller Williams.

Det forlyder, at Mercedes har tilbudt ham en kontrakt som testkører, hvilket ser ud til at være hans bedste mulighed for at komme tilbage, skulle Hamilton vælge at trække sig efter næste sæson.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kørermarkedet lige nu De Vries kan rede Gaslys fremtid »