Mercedes åbner op for flere hold

Formel 1 feltet består i dag af 10 hold, der hver deltager med to biler. det er der låst fast omkring, men Mercedes afviser ikke, at man kan ændre på det, hvis der bliver flere penge at deles om.

Tysklands Grand Prix 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/9 2022 klokken 11:09

Formel 1 er i rivende udvikling, med en popularitet der er større end nogensinde, med deraf flere interesserede sponsorer og potentielle nye hold.

At der er 10 Formel 1 hold, er en relativ ny ting, der opstod som en direkte følge af manglende interesse og økonomi, for at deltage i Formel 1, hvilket betød at de tidligere 12 hold, blev til 10.

Det betød samtidig, at der var færre hold til at dele TV-indtægterne, som udgør en meget stor del af holdenes indtægt.

I takt med at populariteten omkring sporten er steget, er der kommet markant flere penge til Formel 1, men ikke lige så mange flere penge, der kommer videre til holdene.

Det har fået Mercedes chef, Toto Wolff, til at udtale, at han er helt med på ideen om at der skulle komme et 11 hold til sporten, så længe der også kommer flere penge.

Audi har meldt ud, at de vil ind i sporten, når der kommer nye regler i 2026, hvor de forventes at blive en del af Sauber.

Porsche, der længe troede at de ville købe halvdelen af Red Bull, også har meldt sig klar, men når det nu ikke kan blive med Red Bull, kunne de være fristet til at komme med deres eget hold, hvilket Mercedes nu viser at de ikke vil afvise muligheden for.

For os Formel 1 fans, er det en god nyhed med flere hold, der kan give øget spænding. Også i den bagerste del af feltet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« De Vries kan rede Gaslys fremtid Løbskalenderen 2023 offentliggjort »