Her er Vettels afløser

Sebastian Vettels annoncering af sin 2023-pensionering fra Formel 1 kom som lidt af en overraskelse, og allerede nu svirer det med navne på afløseren. Her er vores bud.

Englands GP Aston Martin . Copyright Aston Martin

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/7 2022 klokken 11:07

Efter at røgen har lagt sig oven på Sebastian Vettels - for denne skribent - noget overraskende meddelelse om sin pensionering i 2023, er F1-systemet nu begyndt at spytte en lind strøm af navne ud som kandidater til det ledige sæde hos Aston Martin.

Lad os gennemgå de mest omtalte kørere her, hvor man hele tiden skal huske, at kontrakter i Formel 1 altid står til at ændre. Det hele handler om penge. Mange penge.

Daniel Ricciardo
Det har bestemt ikke været australierens bedste sæson indtil nu. Og lad os slet ikke nævne forrige sæson. Men ikke desto mindre har den sprudlende kører en god brandingværdi og har trods alt vundet 8 grandprixer og samlet 32 podieplaceringer i sin F1-karriere. Ricciardo er en af topkandidaterne.

Nico Hülkenberg
Tyskeren har tidligere fungeret som en stabil stand-in i Racing Point-dagene (Aston Martins F1s tidligere navn), men alderen, samt det faktum, at Aston Martin “kun” betragter Hulken som en stærk reservekører, udelukker ham som en seriøs kandidat til et fast sæde.

Østrigs Grand Prix 2021. Daniel RicciardoØstrigs Grand Prix 2021. Daniel Ricciardo
Copyright McLaren


Fernando Alonso
Nej. Eksverdensmesteren er i afsluttende fase af en ny to-års kontrakt med Alpine og har fornyligt udtalt, at hans prioriteter ligger i at udvikle det franske projekt de næste to år samt at han anser teamet for at være inde i en stigende formkurve. Det kan man langtfra påstå, at Aston Martin er.

Kevin Magnussen
Udelukket. Aston Martin kan utvivlsomt sagtens købe danskeren fri af sin nuværende kontrakt med Haas F1, men undertegnede kan simpelthen ikke se, at det giver mening for Magnussen at skifte til et team, som i øjeblikket ligger tre pladser under dem i konstruktørmesterskabet. Dertil kommer, at Magnussen vil køre Lance Stroll midt over i den interne kamp, og det vil far Stroll aldrig gå med til.

Nyck de Vries
Foruden at køre i Formula E for Mercedes-EQ er de Vries også Mercedes’ F1 test- og reservekører. Da Aston Martin kører med Mercedes-motorer kan den 27-årige være et spinkelt bud på en “ufarlig” teamkammerat til teamejerens søn. Og en glimrende mulighed for Mercedes at afprøve sin kører på.

Aserbajdsjans Grand Prix 2022. Kevin Magnussen i interview før løbsweekendenAserbajdsjans Grand Prix 2022. Kevin Magnussen i interview før løbsweekenden
Copyright Haas F1


Oscar Piastri
Foruden McLaren er Piastri også test- og reservekører hos Alpine F1. Uagtet den 21-årige australiers store talent må et Aston Martin-sæde anses som umuligt, hvis teamet ikke tager Alonso. Lawrence Stroll vil aldrig tage imod et rivaliserende teams talent, træne ham op og sende ham tilbage til Alpine. Den tjeneste vil Lawrence ikke gøre teamchefen Otmar Szafnauer, som under postyr og dårlig karma netop blev fyret fra Aston.

Mick Schumacher
Mick er det stærkeste bud på en afløser til Vettel, for man skal aldrig udelukke den historiske betydning i Formel 1. Tænk bare på den meget hype omkring Micks ankomst til Haas F1. Og i det historiske lys var det hos det daværende Jordan F1, at Micks far, den syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher, fik sin debut i 1991. Og Aston Martin er netop bygget på resterne af Jordan-teamet. Udeluk derfor aldrig de emotionelle bånd, som også sælger billetter i F1.

Man kan også sagtens kan forestille sig, at Vettel i øjeblikket gøder jorden/asfalten for Mick jævnfør de tydeligvis stærke bånd imellem de to. Lyt f.eks. til radiomeldingerne fra Mick efter løbet i Frankrig, "hvor sluttede Seb", og senest ved teampræsentationen på Hungaroring, hvor den unge tysker udtalte, at “Sebastian er som en far for mig”. Meget emotionelt.

Canadas Grand Prix 2022. Mick Schumacher med sin løbsingeniør før startenCanadas Grand Prix 2022. Mick Schumacher med sin løbsingeniør før starten
Copyright Haas F1


Dertil kommer, at Mick ikke bliver den store konkurrent til sønnike, som Lawrence Stroll gerne ser som kommende verdensmester.

Med sit nuværende lineup vil Ferrari heller ikke have problemer med at slippe tyskeren, der er en del af La Scuderias ‘Driver Academy’. I min optik har den unge Schumacher (endnu) heller ikke vist sit sande potentiale til at udfordre hverken Charles Leclercs eller Carlos Sainz’ sæde. Og vi ved ikke, om han har talentet.

Uagtet at Schumacher indtil nu ikke har overbevist undertegnede om sit talent, så vil han passe fint ind i fortællingen om en syvdobbelt verdensmester, som fik søn, der videreførte familiens nærmest kultagtige efternavn i et team med et nærmest legendarisk navn.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ungarns GP: Løbsoptakt Ungarns GP: 1. frie træning »