BMF1.dk’s Power Rating: Abu Dhabis GP

Med sæsonafslutningen i Abu Dhabi satte Max Verstappen endnu engang tingene grundigt på plads efter en overbevisende sejr foran Charles Leclerc. Her er redaktionens kørerbedømmelser.

Abu Dhabis Grand Prix 2022. Haas racer . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/11 2022 klokken 14:11

15 sejre ud af 22 mulige. Sådan ser statistikken ud for Red Bulls Max Verstappen, som kort efter starten forsvandt ud i Abu Dhabis solnedgang.

Således står det klart for såvel hardcore Mercedes/Hamiltonfans såvel som for Ferraris tifosi (eller hvem man ellers er tilhænger af), at Red Bull, og Verstappen i særdeleshed, er værdige 2022-mestre i begge discipliner.

I Red Bulls nr. 2 bil må man konstatere, at der sidder en yderst loyal kører, men verdensmesterskabspotentiale har Sergio Perez ikke. Trods bilens dominans var mexicanerens evner bag rattet ikke nok til at nå op til Charles Leclercs Ferrari, som passerede det ternede flag hele 8,7 sekunder efter vinderen.

Se et kort sammendrag af løbet herunder.For en sjælden gangs skyld lykkedes det altså endelig Maranello-teamet at lægge en strategi, hvor Leclerc satte en stopper for en ellers forventet Red Bull 1-2-sejr. Stor cadeau til monegaskeren for et fejlfrit forsvar og dermed samtidig en andenplads i det individuelle mesterskab med den mindst mulige margin på 3 point ned til Perez på tredjepladsen. Men alt tæller.

Trods George Russells sejr for en uge siden i Brasilien var Mercedes end ikke i nærheden af at true de forreste. Det blev så heller ikke bedre af en ‘usafe release’ med efterfølgende 5-sekunders straf til englænderen, som dog kan se tilbage på en solid debutsæson for Mercedes.Det var ikke den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamiltons dag. En sjælden strøm af fejlmeddelelser lød fra cockpittet i sølvpilen: “I’m losing power”, “something up with the car”, “I think I have a broken floor”. Det hele kulminerede med et sjældent hydraulikproblem, som låste eksverdensmesterens gearkasse fast i syvende gear. Exit til Hamilton i en sæson, han helt sikkert ønsker hurtigt at glemme.

For Kevin Magnussens vedkommende var det tilbage til fremtiden efter pole positionen i Brasilien. Ørkenløbet blev desværre til en trist forestilling, hvor tæt trafik ødelagde kvalifikationen for danskeren, der sluttede på sidstepladsen om søndagen hele 6,6 sekunder efter Mick Schumacher i den anden Haas-racer.Øv-resultatet skal dog ikke ødelægge respekten for den 30-årige danskers suveræne genkomst i Formel 1, hvor han kan tildeles hovedæren for at medvirke til Haas-teamets ottendeplads i konstruktørmesterskabet. Præmiepengene vil lune i det lille, private team.

Endelig blev det til et vemodigt farvel til Sebastian Vettel, der kørte et flot løb og hentede et enkelt point til sig selv og Aston Martin. Efter løbet satte tyskeren sin signatur i Yas Marinas asfalt (herunder).Også farvel til Daniel Ricciardo for et rimeligt løb med en ottendeplads og to point til kontoen. Endelig et farvel til Nicolas Latifi, som blev kørt i barrieren af Schumacher og dermed sluttede 3 omgange før det ternede flag. Et lidt vemodigt farvel til den sympatiske canadier, for hvem en næstsidsteplads næsten var en sejr.Endelig er det farvel, sandsynligvis kun foreløbigt, til Mick Schumacher, som efter alt at dømme tilknyttes Mercedes som test- og reservekører i 2023.

Pointene i vores Power Rating er et subjektivt skøn fra samtlige skribenter og baseret på en kombination af kvalifikation og grandprix. 10 point er maksimum og kolonnen til højre viser standardafvigelsen mellem skribenternes bedømmelser, hvor 0,0 viser fuld enighed.

Giv gerne din egen mening til kende herunder eller på vores Facebook-side.

Nr. Kører Point Std.afvigelse
1. Max Verstappen 10,0 0,00
2. Charles Leclerc 10,0 0,07
3. Sergio Perez 9,3 0,32
4. Lando Norris 9,3 0,36
5. Carlos Sainz 9,1 0,34
6. Sebastian Vettel 8,8 0,57
7. Lewis Hamilton [DNF] 8,6 0,46
8. George Russell 8,6 0,37
9. Esteban Ocon 8,4 0,78
10. Lance Stroll 8,4 0,40
11. Yuki Tsunoda 7,9 0,56
12. Daniel Ricciardo 7,8 0,35
13. Fernando Alonso [DNF] 7,8 0,36
14. Guanyu Zhou 7,8 0,60
15. Alex Albon 7,6 0,55
16. Pierre Gasly 6,5 0,70
17. Valtteri Bottas 6,2 0,61
18. Mick Schumacher 5,9 1,13
19. Kevin Magnussen 5,7 1,11
20. Nicolas Latifi [DNF) 4,2 0,31OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams bekræfter Logan Sargeant Vil Verstappen have Ricciardo tilbage? »