Bliver AlphaTauri sat til salg?

AlphaTauris ringe sæson i 2022 kan få konsekvenser for teamet. Meget tyder på, at Red Bull i fremtiden kun vil være repræsenteret i Formel 1 med ét team, og at AlphaTauri sælges.

Lørdag Emilia Romagna GP . Copyright AlphaTauri

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 26/2 2023 klokken 12:02

Får AlphaTauri snart nye ejere?

Hvis man skal tro det tyske medie Auto Motor Und Sport, så er der meget der tyder på, at Red Bull er ved at forberede et salg af deres søsterteam.

Årsagen skal ifølge det tyske medie findes i de dårlige resultater sidste år, hvor AlphaTauri blev næstsidst i den samlede stilling.

Grunden til de ringe resultater skulle være fundet: manglende synergi mellem teamets forskellige afdelinger Italien, Faenza, og aerodynamik-teamet i Bicester, England.

Derfor skal hele teamet enten flytte helt til England og lukke alt i Italien - eller sælges.

I øjeblikket synes et salg at være den mest realistiske mulighed, for selve teamet har historiske rødder i Italien og var for mange år tilbage den gamle Minardi-team.

Desuden ønsker Red Bull i fremtiden at fokusere helt på sit eget team i stedet for at tage hensyn til det mindre AlphaTauri-team.

AlphaTauriAlphaTauri
Copyright AlphaTaui


I henhold til Auto Motor Und Sport er der tre potentielle købere:

Den første åbenlyse kandidat er Andretti Autosport, der har planer om at starte deres eget team sammen med Cadillac, men umiddelbart regner de fleste med, at Andretti vil forsøge at stable et helt nyt team op og ikke overtage et eksisterende.

En anden kandidat er HitechGP-teamet, der tilhører Oliver Oakes. Det britiske team er allerede med i Formel 3 og Formel 2.

Derudover har en indisk milliardær meldt sin interesse. Der skulle være tale om Mumbai Falcons Racing Team, der kører i klassen Formula Regional Middle East og Formel 3 i Asien.

Af disse tre kandidater regnes Hitech for at være den mest oplagte kandidat, da Oliver Oakes allerede har god kontakt med Red Bull: Hitech har i de sidste par år givet Red Bull-juniorerne Liam Lawson og Jüri Vips et sæde i Formel 2. I 2023 bliver det Isack Hadjar.

Belgiens Grand Prix 2022. Liam Lawson lånte Gaslys racer i første frie træningBelgiens Grand Prix 2022. Liam Lawson lånte Gaslys racer i første frie træning
Copyright Red Bull Contentpool


Oprindeligt blev Hitech finansieret af Dmitri Mazepin, men på grund af krigen i Ukraine fik Mazepin sparket som sponsor. I mellemtiden skulle penge komme fra Dubai.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Netflix strammer op Kevin: Aston Martin måske med i toppen »