Williams overtræder budgetreglerne

For første gang har et Formel 1-team rod i regnskabet og dermed overtrådt de nye finans- og økonomiregler, der blev introduceret i 2021. Og det koster Williams-teamet nu en dummebøde.

Williams FW44 . Copyright Williams F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 8/6 2022 klokken 16:06

Williams-team har fået en bøde af FIA på 25.000 dollars for at have rod i regnskabet i henhold til de nye såkaldte Cost Cap-regler.

Det meddelte FIA i tirsdags.

Williams nåede ikke at sende alle papirer, dokumenter og bilag for regnskabsåret 2021 inden den 31. marts 2022, hvilket man som Formel 1-team er forpligtet til at gøre iht. artikel 5.1 i FIA’s økonomiske reglement.

Williams har dog efterfølgende samarbejdet med FIA, betalt bøden og fundet det manglende regnskab frem.

Williams FW44Williams FW44
Copyright Williams F1


Generelt er budgetloftet i Formel 1 og den stigende inflation et stort problem for mange teams:

Deres budget udhules af de stigende priser, og da Formel 1 er dyrt og reglerne komplicerede, kan det blive vanskeligt at få regnskabet til at gå op – især for de store teams, der rammer budgetloftet.

Men selv de små teams står over for udfordringer med at forstå, hvad der er omfattet af budgetloftet, og hvad der ikke er - som tilfældet med Williams viser.

I øjeblikket er budgetloftet på ca. 141,2 millioner dollars, men millionerne bliver mindre og mindre værd i takt med, at inflationen æder dem op.

Derfor mener flere teamchefer som Mercedes’ Toto Wolff og Red Bulls Christian Horner, der tidligere har udtalt, at man bliver nødt til at hæve budgetloftet, ”for eller kan det være at syv teams må springe de sidste fire løb i sæsonen over for ikke at overskride budgettet.”

For de forskellige Formel 1-teams er det især de kraftigt stigende fragt- og energiudgifter samt inflationstilpassede lønninger til medarbejderne, der udhuler budgettet.

Heldigvis for Williams skal de 25.000 dollars for dummebøden til FIA ikke medregnes i deres budget iht. reglementets artikel 3.1, litra m.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton ser rødt HAAS advarer deres kører »