Marko advarer Red Bull

Red Bull rådgiver, Dr. Helmut Marko, advarer sit hold om, at de absolut ikke må afskrive Mercedes som konkurrent i år, da han kan se, at de bliver bedrer for hver dag der går.

Dr. Helmut Marko og Christian Horner . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/6 2022 klokken 09:06

"Det er slet ikke umuligt, at vi pludselig vil se en Mercedes der igen dominere i Formel 1, og så er der en meget lang sæson foran os," udtalte Dr. Helmut Marko op til det kommende Grand Prix i Aserbajdsjan.

Mercedes fik en yderst vanskelig start på sæsonen, hvor deres specielle koncept, der angiveligt er yderste effektivt til at suge bilen til vejen, har vist sig lige lovlig effektivt for affjedringen, hvilket har fået bilen til at hoppe ned af langsiderne.

Det løste man i første omgang, ved at gøre bilen endnu mere stiv, hvilket betød at kørerne blev maksimalt belastet under løb, noget som især Hamilton har haft svært ved at håndterer.

Men budget loft eller ej, så udvikler Mercedes voldsomt på deres bil, hvilket betyder at de bliver bedre og bedre, for hver gang de er ude med den.

"Vi ser Mercedes udvikle sig meget. Faktisk er de mindst lige så hurtige som os, måske tilmed hurtigere, på langsiderne," kom det yderligere fra Marko.

"Der er alt for mage løb tilbage til at vi kan udelukke, at de vil være i stand til at kæmpe med om mesterskabet, og vi ved, at Lewis Hamilton vil være skarp, så snart han har en bil der kan vinde," sluttede han.

Det betyder samtidig, at Helmut Marko, ser at udfordringen kommer fra Hamilton, frem for Russell, der ellers lige nu, er den hurtigste af de to.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rygte: Schumacher til Aston Martin De store hold piber »