Japan forlænger med F1

Japan har altid været en af kalenderens største attraktioner, hvor banen ofte har været afgørende i mesterskabskampen. Nu er der godt nyt til de japanske fans.

Carlos Sainz. Japans GP 2023 . Copyright Ferrari Media

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 4/2 2024 klokken 11:02

Formel 1 og Japan har altid været et match for både fans og kørere. Specielt banen Suzuka er ofte nævnt som en bane, de fleste kørere elsker at køre på.

Nu er der så gode nyheder til fansene og kørerne, for Formel 1 har annonceret, at aftalen om Japans GP på Suzuka bliver forlænget til 2029.

Suzuka er en af de baner, der trækker tænder ud, med sine 18 sving og fede sektioner som S-kurverne og legendariske ‘130R’.

Japan er ofte et løb sent på kalenderen, derfor har det også været et løb, der har afgjort mesterskabskampen for kørerne hele 12 gange - senest i 2022.

Der er dog foreløbig sat et punktum i den statistik, da Japans GP allerede fra i år bliver rykket til april måned.

Formel 1 er begyndt at planlægge kalenderen og logistikken lidt anderledes, så afstanden mellem løbene bliver kortere, så de ikke længere flyver til Australien én uge og så Baku den næste. Planen er fremadrettet, at F1 holder løbene i nogenlunde samme område.

Dermed sparer F1 udledning af CO2 fra transporten, fordi udstyret ikke flyttes unødvendigt mange ekstra km frem og tilbage, og det sparer penge i transportomkostninger, mens risikoen for jetlag mindskes.

Stefano Domenicali, President & CEO, Formel 1 udtaler følgende i pressemeddelsen fra F1: “Suzuka er en speciel bane og en del af sportens struktur, så jeg er glad for, at F1 fortsætter med at køre der indtil
mindst 2029.”

“Mens vi forbereder os på at vende tilbage til Japan, tidligere end normalt i denne sæson, vil jeg gerne udtrykke min store taknemmelighed til promotoren og teamet hos Honda MobilityLand for at støtte vores indsats for større kalenderrationalisering, i takt med at vi gør sporten mere bæredygtig.”

“Vores fans i Japan omfavner Formel 1 med en unik lidenskab, og vi ser frem til at arbejde med promotoren for at give fans den oplevelse, de fortjener i de kommende år."

Tsuyoshi Saito, President and Representative Director of Honda Mobilityland Corporation, udtaler følgende:

"Jeg er glad for, at vi vil være i stand til at fortsætte med at være vært for det japanske Formel 1 Grand Prix på Suzuka Circuit fra 2025 og fremad. Jeg vil gerne udtrykke vores oprigtige tak til hr. Stefano Domenicali og andre relaterede Formel 1-medlemmer."

"Vi sigter efter at skabe en bæredygtig fremtid, og i øjeblikket forbereder vi os på at byde mange fans velkommen til
Japans Grand Prix i april - første gang arrangementet afholdes i forårssæsonen."

"Vi vil fortsætte med at arbejde sammen
med de lokale samfund og offentlige myndigheder, herunder Mie Prefecture og Suzuka City, så Suzuka kan
fortsætte med at blive elsket af fans over hele verden og bidrage til velstanden for motorsportskultur og industrielle udvikling," slutter Tsuyoshi Saito.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas præsenterer ny bil Albon kan være på vej til Red Bull »