Hvem afløser Hamilton hos Mercedes?

Selv om F1-sæsonen endnu ikke er begyndt, er jagten på en ny kører til Mercedes allerede skudt i gang, da Lewis Hamilton som bekendt skifter til Ferrari fra 2025. Hvem står øverst på Toto Wolffs ønskeliste?

Abu Dhabis Grand Prix 2018 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 18/2 2024 klokken 17:02

Selv om der sidste sæson løbende gik rygter om, at Lewis var på vej fra Mercedes til Ferrari, var det de færreste, der tog de meldinger alvorligt

Nu er det så sket, og dermed er jagten gået ind på en ny kører ved siden af George Russell.

Toto Wolff udtaler til det tyske medie Autobild, at man vil tage sig god tid med at finde den rigtige kører til Mercedes i 2025.

Et bud, der spøger i kulissen, er Fernando Alonso, hvis kontrakt med Aston Martin udløber ved udgangen af 2024.

Fernando Alonsos manager Flavio Briatore lagde et billede af sig selv og Toto Wolff på café kort efter Lewis Hamiltons udmelding om skiftet til Ferrari, og det har selvfølgelig sat gang i spekulationerne om, hvorvidt Alonso er på vej til Mercedes.

Bahrains Grand Prix 2023. Fernando Alonso i topform fra første kvalifikationBahrains Grand Prix 2023. Fernando Alonso i topform fra første kvalifikation
Copyright Aston Martin


Umiddelbart ville det give god mening for Mercedes at hente Alonso til teamet:

Fernando Alonso er hurtig og har masser af erfaring, som Mercedes kan få brug for til 2026, hvor F1-reglementet bliver ændret i stort omfang.

Desuden skifter Aston Martin Mercedes-motoren ud med en Honda-motor, som Fernando Alonso som bekendt har et meget anstrengt forhold til og næppe har gjort sig populær hos det japanske mærke med sine kommentarer om ”GP2- Engine”, da McLaren kørte med Honda-motorer.

AlbonAlbon
Copyright Williams F1


Meget tyder på, at Alex Albon bliver i Red Bull-familien på trods af, at han i øjeblikket kører for Williams. Albon rygtes til at blive teamkammerat med Max Verstappen – igen – dog først i 2026. Helmut Marko har udtalt, Albon er bundet til Williams indtil udgangen af 2025.

Det virker også meget usandsynligt, at Lewis Hamilton og Carlos Sainz skulle bytte plads mellem Mercedes og ferrari, for Sainz er grundlæggende blevet betragtet som den ”svage” kører hos Ferrari på trods af den eneste ikke-Red Bull-sejr i Singapore i sidste sæson.

Carlos Sainz rygtes til Audi (Sauber), og hans far Carlos Sainz Senior har for nyligt vundet Dakar-løbet i en Audi.

Carlos Sainz fejrer sejren i Singapores GP 2023Carlos Sainz fejrer sejren i Singapores GP 2023
Copyright Pirelli Media


Der findes dog også en meget ung joker til sædet hos Mercedes:

Den kun 17-årige Andrea Kimi Antonelli regnes for at være det største talent i motorsport siden Max Verstappen. Antonelli skal køre Formel 2 næste år, og Toto Wolff har allerede et meget godt øje til Antonelli, som har været på en Mercedes junior-kontrakt siden 2012(!).

Antonelli nævnes dog kun som et outsiderbud, som logisk set først burde bevise sit talent i F2 og måske senere hos et mindre stort hold i F1.

Hvordan ser mulighederne ud for den danske Mercedes-kører Frederik Vesti? Til forskel for Antonelli har Vesti allerede bevist sin kunnen og sit talent i F2.

Hvis vi skal være ærlige og realistiske, er der nok lang vej til et Mercedes-sæde for danske Vesti. Til gengæld kan flere rokeringer i kørerfeltet åbne op for en plads hos et team som f.eks. Williams, hvis det britiske team skulle beslutte sig for at sparke amerikanske Logan Sargeant ud, eller hvis Albon ad omveje hentes tilbage til Red Bull.

Frederik Vesti på vej til træning i Hamiltons Mercedes W14. Abu Dhabi 2023Frederik Vesti på vej til træning i Hamiltons Mercedes W14. Abu Dhabi 2023
Copyright Mercedes AMG / LAT Images


Da Mick Schumacher kører WEC for Alpine denne sæson, kan det tænkes, at Frederik Vesti med lidt held og tålmodighed kan få foden indenfor hos et team som Williams, hvis Mercedes vælger at fremme danskeren.

Bolden ligger hos Toto Wolff. Og han har tid til at vente.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull præsenterer RB20 Red Bull på vej mod Zero Pod løsningen »