Red Bull på vej mod Zero Pod løsningen

Alle var ved at falde ned af stolen, da Mercedes kom med deres Zero Pod racer, da de nye ground effect biler blev introducerede. Men det virkede bare ikke for dem. Nu forlyder det, at Red Bull kommer med deres version, 4 løb inde i den kommende sæson.

RB20 - Red Bulls 2024 racer . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/2 2024 klokken 13:02

Mercedes havde massive problemer med deres W13 model, der var den meget radikale Zero Pod bil, som deres beregninger havde vist, var en meget modig løsning, men helt klart den hurtigste.

Som alle ved, virkede det slet ikke for Mercedes, der havde enorme problemer med en hoppende bil, hvilket ultimativt fik FIA til at indfører nye regler, om hvor højt bilerne skulle stå over asfalten.

Modsat viste Red Bull, endnu en gang, at deres aerodynamiske hold, med Adrian Newey i spidsen, at de forstod det nye koncept, bedre end nogen anden, hvilket evolutions versionen af den første RB18, sidste års RB19, beviste ved at sætte alle konkurrenter hårdt på plads, ved at vinde 21 ud af 22 løb, på en enkelt sæson.

Men hvis man så havde forventet at Red Bull, ville vælge at udvikle en gang mere på deres eksisterende koncept, havde man taget fejl.

RB2020 er helt igennem, en helt ny racer, hvor den indsamlede viden fra de forrige, succesfulde modeller, er brugt til at jagte endnu vildere ground effect, ved at nærme sig Zero Pod konceptet.

I første omgang, har den nye RB20 side pods, men de er markant anderledes end dem vi tidligere har set, og den løsning som Mercedes nu, efter forgæves at have forsøgt med den anden filosofi, nu også er gået over til.

Men det forlyder, at den version af RB20 vi vil se teste i Bahrain fra på onsdag, kun er en overgangsmodel, inden de helt fjerner dens side pods, for at gå den vej Mercedes ikke formåede at få til at virke.

Det er stort spil fra Red Bull´s side, og det vil være nærmest ydmygende for Mercedes, skulle Red Bull få det til at virke.

Det er næppe fordi, at Red Bull ville komme til Bahrain i ubemærkede hed, men der er næppe tvivl om, at de med deres nye design, har tiltrukket sig al opmærksomhed.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvem afløser Hamilton hos Mercedes? Alonso kritiserer vintertesten »