Hugo Boss - nyt navn til AlphaTauri?

Red Bulls Helmut Marko har tidligere udtalt, at AlphaTauri skifter navn fra 2024. Umiddelbart tyder meget på, at det nye teamnavn fortsat skal findes i mode- og tøjbranchen, selv om der også findes en outsider-mulighed.

Miamis GP . Copyright Rudy Carezzevoli/Getty Images

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 18/8 2023 klokken 10:08

AlphaTauri-navnet forlader Formel 1 fra 2024.

Nu tyder meget på, at det tyske tøjmærke Hugo Boss har poleposition for at blive teamets nye hovedsponsor fra 2024. Det skriver flere medier, bl.a. Salzburger Nachrichten.

Rygterne går blamdt andet på, at AlphaTauri-teamet blive omdøbt til "Hugo Boss Bulls Racing" fra 2024, og at Hugo Boss også overtaget tøjmærket AlphaTauri komplet fra Red Bull.

Ungarns Grand Prix 2023. Daniel Ricciardo er tilbage i feltet i Alpha Tauri teametUngarns Grand Prix 2023. Daniel Ricciardo er tilbage i feltet i Alpha Tauri teamet
Copyright AlphaTaui


Red Bulls idé om at promovere Red Bulls tøjmærke AlphaTauri med et team i Formel 1 er nemlig ikke gået særlig godt: Ifølge Salzburger Nachrichten er AlphaTauri-butikkerne i Salzburg, Graz og Wien blevet lukket pga. manglende omsætning.

Hugo Boss sponsorerer i øjeblikket Aston Martin-teamet, men der findes flere forbindelser mellem AlphaTauri og Hugo Boss: Blandt andet fungerer den tidligere chef for Hugo Boss Bruno Sälzer som rådgiver for netop AlphaTauri.

Fernando Alonso i Aston Martin i MiamiFernando Alonso i Aston Martin i Miami
Copyright Aston Martin


Angiveligt håber Hugo Boss at kunne hente yngre kunder til deres mærke ved at overtage AlphaTauri – både Formel 1-teamet og selve tøjmærket.

2024 bliver grundlæggende et år med mange forandringer i teamet, der tidligere hed Minardi, Torro Rosso og AlphaTauri:

Fra 2024 vil Laurent Mekies, tidligere Ferrari, og den tidligere FIA-generalsekretær Peter Bayer have bukserne på i det lille italienske team, men Frank Tost takker af efter flere år på posten.

Spaniens Grand Prix 2020. Franz Tost hos Alpha TauriSpaniens Grand Prix 2020. Franz Tost hos Alpha Tauri
Copyright Red Bull Contentpool


Der findes dog en anden bejler til AlphaTauri, og det er den polske oliegigant Orlen, der allerede er sponsor af AlphaTauri-teamet. Orlen regnes dog kun for at have outsider-chancer.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Massa går rettens vej Oplev en F1-racer i København »