GM vil lave F1-motorer

Andretti vil skabe et nyt Formel 1-team sammen med amerikanske Cadillac. Nu viser det sig, at General Motors ikke kun vil lægge navn til teamet, de vil også bygge egne motorer.

USA's GP 2019 . Copyright McLaren Media - Glenn Dunbar/LAT Photographic

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 14/11 2023 klokken 20:11

General Motors har store ambitioner indenfor motorsport. Derfor øjnede de muligheden for et samarbejde med Andretti, da det amerikanske motorsportsteam ville have en fod indenfor i motorsportens kongeklasse.

Derfor har det længe været planen, at Cadillac og Andretti laver et potentielt samarbejde, hvis alt flasker sig for amerikanernes F1-drømme.

FIA har godkendt ansøgningen, og nu venter teamet bare svar fra FOM, om de bliver det 11. Team i Formel 1.

Nu er der dog landet lidt af en bombe fra amerikanernes side af. Ikke nok med at de vil benytte en amerikansk kører, nu har General Motors (GM) også annonceret, at de har registreret sig som motorleverandør i Formel 1 fra 2028. Det skriver Motorsport.com

Formel 1 har store ambitioner om en grønnere fremtid, og sporten introducerer bl.a. nye motorer til 2026-sæsonen, hvor planen er at køre på grønt brændstof. Nu viser det sig så, at GM gerne vil med på den grønne rejse.

Andretti og Cadillac vil allerede på gridden fra 2025 af, så rygtet går på, at amerikanerne vil benytte sig af Renault-motoren, som Alpine også benytter sig af.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Prisfald på F1 i Las Vegas HAAS med to forskellige biler »