Binotto kan redde Audi Formel 1 holdet

Audi har fremlagt store planer for deres indtræden i Formel 1 i 2026, man har på det seneste haft store interne problemer, og manglende opbakning fra ledelsen. Nu overvejer man at indsætte en ny holdchef, allerede inden man har en endelig bil klar.

Sauber Audi showbil . Copyright Audi AG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/11 2023 klokken 15:11

Uanset om man køber et helt hold, eller blot vil blive en del af en teknisk leverance til Formel 1, er det ikke let.

Honda beviste, at de, til trods for stor succes med at leverer motorer til andre motorsportsklasser, kræver det meget at få success i Formel 1, da de kom tilbage til sporten som leverandør til McLaren.

Nu viser Audi, at selvom de har købt et helt Formel 1 hold, i form af Sauber holdet, der i dag kører med Alfa Romeo som mærke, at det ikke er nemt.

Flere problemer er opstået undervejs, til trods for at Audi har hyret en del erfarne personer ind.

Da Audi startede projektet, skulle de angiveligt have forsøgt at få den tidligere Ferrari holdchef, Mattia Binotto, med på holdet, hvilket har afviste efter et besøg på fabrikken, hvor han kritiserede dem for at drive et "klovne projekt".

Audi var dog ikke længe om at komme med et modsvar, hvor de hævdede at Binotto aldrig havde besøgt holdet.

Nu forlyder det dog, at Audi har fat i den teknisk stærke Italiener, måske igen, for at få ham over på holdet som mangler struktur.

Samtidig har Audi afvist alle rygter om, at de allerede inden de havde kørt den 1. kilometer, var ved at lukke projektet igen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas nedlægger protest Ricciardo frustreret over særlig regel »