FIA-præsident kritiserer Hamilton og Vettel

Sporten skal stå i centrum, mener FIA-præsidenten Mohammed bin Sulayem, der kommer med en slet skjult kritik af kørere som Vettel og Hamilton. Senere har Mohammed bin Sulayem måtte trække lidt i land…

Bahrains Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 9/6 2022 klokken 15:06

Mohammed bin Sulayem giver ikke meget for Formel 1-kørere, der giver deres meninger til kende om f.eks. menneskerettigheder, antiracisme og diversitet.

I et interview med GrandPrix247.com fortæller FIA-præsidenten Mohammed bin Sulayem, hvordan han ser på det:

"Niki Lauda og Alain Prost interesserede sig kun for at køre. Nu kører [Sebastian] Vettel rundt med en regnbuehjelm. Lewis [Hamilton] engagerer sig lidenskabeligt for menneskerettigheder. Og [Lando] Norris taler om den mentale sundhed."

Det er der som sådan ikke noget forkert i, mener bin Sulayem, der tilføjer: "Alle har ret til at tænke og tro, hvad han vil. Jeg mener dog, at vi må bestemme os for, om vi hele tiden skal stille vores holdninger højere end selve sporten."

Bahrains Grand Prix 2022. Charles Leclerc på pole position. Med trofæet og FIA præsident Mohammed Ben SulayemBahrains Grand Prix 2022. Charles Leclerc på pole position. Med trofæet og FIA præsident Mohammed Ben Sulayem
Copyright Ferrari


FIA-præsidenten bruger sig selv om et godt eksempel: „Jeg kommer fra en arabisk kultur. Jeg betegner mig selv som international og muslim. Men pådutter jeg andre mine holdninger? Nej, aldrig!”

Der gik dog ikke længe, før bin Sulayem blev nødt til at præcisere eller trække sine udtalelser lidt i land på Twitter:

Her skrev FIA-præsidenten efterfølgende:

"Som en racerkører har jeg altid troet på sport som en katalysator for fremskridt i samfundet. Derfor mener jeg, at bæredygtighed, diversitet og inklusion hører til prioriteterne i min tid som præsident. På samme måde værdsætter jeg alle kørere og champions, der engagerer sig for en bedre fremtid."

Saudi-Arabiens Grand Priz 2021. Lewis Hamilton markerer LGBT-miljøets rettigheder med sin særlige hjelm til denne weekendSaudi-Arabiens Grand Priz 2021. Lewis Hamilton markerer LGBT-miljøets rettigheder med sin særlige hjelm til denne weekend
Copyright Mercedes AMG


Umiddelbart sår FIA-præsidentens modstridende udmeldinger tvivl om FIA’s officielle linje angående synet på kørernes tilkendegivelser og fremme af inklusion, diversitet og menneskerettigheder inden for motorsport.

Der er umiddelbart ingen tegn på, at bin Sulayems udtalelser har fået Hamilton og Vettel til at standse deres forskellige politiske og værdibaserede tilkendegivelser.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA præciserer Gasly overvejer sin fremtid »