FIA frikender sig selv

Ocons sene pitstop under løbet i Baku kunne nemt have endt i en katastrofe, da der opholdt sig flere personer og fotografer i pitten, før løbet officielt var slut. FIA har allerede afsluttet en undersøgelse af sagen.

FIA . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 1/5 2023 klokken 10:05

Det kunne være endt i en tragedie…:

Indkørslen til pitten var spærret af, fotograferne og andre folk var næsten på plads til sejrsceremonien – men løbet var bare ikke færdigt…

Så da Ocon var på vej ind i pitten for at tage sit obligatoriske pitstop, blev han mødt af en afspærring og forskellige personer midt på indkørsel til pitten.

Man kan finde en optagelse fra Ocons Alpine-racer her.

Af en eller anden uforklarlig grund var der nemlig givet grønt lys til fotografer og andet personale, der var ved at gøre klar til fejringen af løbets vinder.

Overraskende råbte flere kommentatorer som f.eks. David Croft og Ted Kravitz vagt i gevær og kunne se problemet komme, da FIA begyndte at lade folk gøre klar til sejrsceremonien i pitten.

Ungarns Grand Prix 2021. Esteban OconUngarns Grand Prix 2021. Esteban Ocon
Copyright Alpine F1


Selv om der selvfølgelig er en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i pitten, så er det alligevel en vis hastighed, som kan være livsfarlig, hvis man bliver ramt.

FIA indledte en undersøgelse, og der gik ikke længe, inden afgørelsen faldt:

Løbets stewards bekræftede at kaosset i pitten var en direkte konsekvens af FIA’s handlinger, da "traf foranstaltninger til at opsætte parc ferme-området og også tilladte medier og andet personale til at opholde sig i pitlanen og pitvæggen under løbets sidste omgang, mens pitten var åben.”.

Konsekvensen?

Repræsentanterne udtrykte deres beklagelse over det, som skete, og forsikrede, at de vil sørge for, at sådan en situation ikke opstår igen.

Med andre ord er der ingen virkelig konsekvens, da FIA her selv joggede i spinaten.

FIA får endnu en chance for at få styr på tingene, da næste løb køres denne uge i Miami.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aserbajdsjans Grand Prix - Løbsresumé: Perez vinde BMF1's Power Rating: Aserbajdsjans GP »