Verstappen sur på Russell efter sprintløb

Sprintløbet blev vundet af Sergio Perez foran Charles Leclerc, men det var en anden kamp, der stjal overskrifterne, nemlig Verstappen mod Russell på banen og efter løbet.

Verstappen . Copyright Red Bull

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 29/4 2023 klokken 18:04

George Russell formåede at overhale Verstappen på første omgang af sprintløbet i Baku, men det gik lidt ud over Verstappens bil, som fik et mindre hul i sidebeklædningen.

Det brød Verstappen sig ikke om, og han brokkede sig højlydt over englænderens overhaling både under og efter løbet.

Senere i løbet kom Verstappen dog forbi Russell igen, men efter løbet kaldte Verstappen Russell for et p**hoved og var stadig rasende, fordi han mente, at risikoen ved overhalingen var for stor.

George Russell under Australiens GP 2023. På scenen til fan-møde fredagGeorge Russell under Australiens GP 2023. På scenen til fan-møde fredag
Copyright Mercedes AMG


Men for hvem var risikoen for stor? -og var det virkelig så galt, hvad Russell gjorde?

Ikke hvis man spørger Tom Kristensen, som efter sprintløbet udtalte, at Verstappen ikke ville have brokket sig for 2 år siden, fordi han selv har lavet lignende manøvrer før.

”Måske var det lige over grænsen, måske det lidt for meget risiko, men var det værd at kigge på [for løbets stewards] eller værd at give en straf for? Det tvivler jeg virkelig på. Det var racing.”

Max Verstappen forsøger en overflyvning på Lewis Hamilton. Italiens GP 2021Max Verstappen forsøger en overflyvning på Lewis Hamilton. Italiens GP 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


George Russell havde også svært ved at forstå, hvorfor Max Verstappen var så sur efter løbet:

"Da han [Verstappen] kom op til mig, troede jeg at han ville sige: ”'God kamp, det var en god fight.” Jeg var overrasket over, hvor rasende han var."

"Set fra mit perspektiv havde han allerede mistet sin position, og siden jeg har kørt gokart ved jeg, at når du er på apex [ideallinjen] på indersiden i et sving, så er det dit sving,” forklarede Russell efter løbet.

Med andre ord var det altså Verstappen selv, der selv tog chancen og var klar over risikoen.

„Jeg er her for at vinde. Jeg vil ikke bare lade ham køre fordi, fordi han er Max Verstappen eller kører i en Red Bull,” afslutter George Russell.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aserbajdsjans GP: Kvalifikation Aserbajdsjans Grand Prix - Løbsresumé: Perez vinde »