Er Stroll for dyr?

En artikel fra PlanetF1 og samstemmende udtalelser fra Nico Rosberg sætter et interessant lys på hvad det koster at have Lance Stroll siddende i den ene Aston Martin.

Steiermarks Grand Prix 2021 . Copyright Aston Martin

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 10/9 2023 klokken 13:09

Lance Strolls talent har været et omdiskuteret emne siden han kom ind i Formel 1. I de mindre klasser klarede han sig fint, og han har også haft nogle rigtigt gode resultater i Formel 1 nu og da. Men i 2023 er han blevet kørt fuldstændigt bagud af Fernando Alonso i den anden grønne bil, og scoren hedder i dag 170 points til Alonso mod 47 til Stroll.

Holdchefen, Mike Krack, fortæller at canadierens præstationer ikke er langt fra Alonsos, og at det primært er i pointene man ser en forskel. Det kan man så tolke som man vil.

Realiteten er at hvis Stroll havde været på linie med sin spanske kollega, havde Aston Martin stadig været nummer 2 i mesterskabet, og ikke nummer 4 som de er nu hvor Ferrari er smuttet forbi dem efter Monza.

StrollStroll
Copyright Aston Martin


Når det udregnes med fordeling af præmiepenge viser det en forskel på rundt regnet 18 millioner Dollars som Stroll dermed har kostet, uden at medregne hans løn og diverse skader på materiellet. Dertil skal lægges en fordeling mellem de hold som i de seneste 10 år har haft en top 3 placering, og den kunne have betydet yderligere 11 millioner dollars per år i de næste 10 år.

Lance Stroll er søn af holdejeren, og dermed har han nok også noget længere elastik end mange ville have, men Stroll senior er ikke den eneste aktieholder i Aston Martin, så hvor længe vil de andre se passivt til? Indtil videre er både Stroll og Alonso bekræftet for 2024, men det er en dyr fornøjelse hvis der ikke snart sker noget stort

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Boss bekræfter Ny reservekører skandale på vej »